Yaşar, dünya üniversiteleri ile büyüyor

 

İzmir’e kazandırdığı değerlerin yanı sıra uluslararası kent üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen Yaşar Üniversitesi (YÜ) dünyanın önde gelen üniversiteleri ile güçlü işbirliğini artırıyor.

İngiltere’nin araştırma alanında en iyi üniversiteleri arasında yer alan Reading Üniversitesi(İngiltere) ve ABD George Washington Üniversitesi ile ortak yüksek lisans ve doktora programları 2013-2014 akademik yılında başlayacak. Geçtiğimiz yıl uluslararası başarısını Avrupa Komisyonu Başarı Öyküsü ödülü ile taçlandıran Yaşar Üniversitesi’nin bu yıl içinde hayata geçecek eğitim programları şöyle:

İşadamları da yararlanabilecek

Yaşar Üniversitesi dünyanın sayılı üniversitelerinden George Washington Üniversitesi ile eğitimde işbirliğine giderek “Karar Bilimleri ve Üretim Yönetimi” programlarını başlatıyor. George Washington Üniversitesi İşletme Fakültesi ile YÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) işbirliği ile 2013-2014 akademik yılında gerçekleştirilmesi planlanan yüksek lisans ve doktora programlarına mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi psikoloji bölümü ve İİBF mezunları katılabilecek. Sertifika programlarına katılımda ise ön koşul aranmayacak; kısa süreli mesleki geliştirme programlarından ise işadamlarının yanında öğrenci ve mezunlar da yararlanabilecek.

İngiltere ile işbirliği

Yaşar Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’ne bağlı bilgisayar mühendisliği bölümü yüksek lisans öğrencilerine çift diploma imkanı sunacak işbirliği protokolü ise Reading Üniversitesi  ile gerçekleştirdi. British Council’ın desteği ile gerçekleştirilecek program sayesinde öğrenciler İngiltere’de staj yapma imkanı bulacaklar. YÜ’de başlayacak ve Reading Üniversitesi’nde son bulacak yüksek lisans programı sayesinde öğrenciler çok daha zengin bir özgeçmişe sahip olabilecekler.

uluslararasi (1)

Uluslararasılaşmanın kente katkısı büyük olacak

İzmir’in hızla “Uluslararası Bir Üniversiteler Kenti” kimliğini kazandığını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “İzmir, sahip olduğu olanakları yanında henüz verimli biçimde yararlanamadığı kaynakları açısından da bilimsel çevrelerin ilgi odağına yerleşmeye aday bir kent. Artık tanınmış Amerikan, İngiliz, Alman ve Hollandalı marka üniversiteleri  İzmir’in üniversiteleri ile ortaklıklar için çalışmalar gerçekleştiriyor.  Uluslararası öğrenci ve bilim insanlarına açılımın İzmir’e “çok kültürlü genç nüfus enerjisi aşılamak” yanında bilim ekonomisinin sağlayacağı akademik rekabete dayalı dinamizm ve uluslararası finans kaynağı dikkate değer olumlu ekonomik hareketlenmeler getireceği açıktır. Bu gelişme sonrasında, değinilen üniversiteli nüfusunun İzmir’de konaklayacağı, bu kentin ulaşım olanaklarından yararlanacağı, temel ihtiyaçlarını bu kentin ekonomisine katkı sağlayarak karşılayacağı unutulmamalıdır” dedi.

Avrupa Komisyonu Yaşar’ı seçti

Yaşar Üniversitesi (YÜ), ‘Erasmus Yoğun Programlar’ projeleriyle  Avrupa Komisyonu tarafından ‘Başarı Öyküsü’ ödülüne layık görüldü. ‘Siber güvenlik’, çevre dostu ‘yeşil lojistik uygulamaları’, ‘sualtı fotoğrafçılığı’ gibi 11 özgün projeye imza atan Yaşar Üniversitesi Türkiye’den bu ödülü kazanan tek üniversite olma başarısı gösterdi.

uluslararasi

Avrupa standartlarını tamamladı

Öte yandan üniversite yine Avrupa Komisyonu tarafından verilen “Avrupa Kredi ve Transfer Sistemi Etiketi Mükemmellik Ödülü”ne de layık görüldü. YÜ’nin Avrupa‘daki yükseköğrenim kurumları ile eğitim sistemini uyumlaştırmada yürüttüğü çalışmalar neticesinde kazandığı bu “Mükemmellik Ödül”ü kapsamında YÜ tüm bölümlerinde Avrupa standartlarına uygun düzenlemelerini tamamlamış oldu. YÜ, 2011 yılında yine Avrupa Komisyonu tarafından da diplomalarının şeffaflığı ve mükemmeliyetini gösteren Diploma Eki Etiketi ödülünü ve ayrıca yabancı dil öğretimindeki başarılı uygulamaları ile de Avrupa Dil Ödülünü almıştı.