Yaşar, Avrupa ile sanat köprüsü kuracak

Avrupa’da yaşayan sanatçılara yönelik eğitim düzenleyen ON AIR grubu üyeleri Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’ni ziyaret etti.  İşbirliği projesine göre Yaşarlı öğrencilerin sanat değişim programıyla Avrupa’ya gönderilmesi hedefleniyor.

Avrupalı sanatçılara yönelik atölye çalışmaları ve eğitim programları gerçekleştiren bir proje olan ON AIR grubu, İzmir’deki K2 Güncel Sanat Merkezi ile birlikte, Yaşar Üniversitesi’ni ziyaret etti.  

Kampüsü gezdiler

İtalya, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere; 15 farklı Avrupa ülkesinden 19 sanat temsilcisinin katıldığı inceleme gezisinde sanatçılar, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Gören Bulut ve akademisyenler eşliğinde Selçuk Yaşar Kampüsü’nü gezdi. Atölyeleri ve derslikleri inceleyen heyet, gelecekte uluslararası ölçekte işbirliği üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Genç sanatçılara  Avrupa yolu

Katılımcıların hepsinin kendi ülkelerinin sanat temsilcisi olduğuna dikkat çeken Prof. Gören Bulut, grup üyelerinin İzmir’i tanımak ve kentteki sanat kaynaklarına nasıl ulaşabileceklerine dair Yaşar Üniversitesi ile iletişim kurduklarını söyledi.  Bu bağlantıların ileride somut adımlara dönüşeceğini kaydeden Bulut, “Bir ileriki projede ortak olacağız, irtibat noktalarını sağladık, süreç gelişecek. Yaşar Üniversitesi mezunlarını ve öğrencilerini sanatçı değişim programı kapsamında Avrupa’ya gönderecek. Öğrencilerimiz için de proje geliştireceğiz” dedi.

no images were found