Yabancı dil öğretiminde bir başarı daha

Yaşar Üniversitesi, yabancı dil öğretimindeki kalitesini, öğrencilerinin Avrupa Dil Sertifikaları (TELC) sınavındaki başarısıyla bir kez daha gösterdi. Almanca sınavında yüzde yüz oranında başarı gösteren öğrenciler törenle sertifikalarını aldı

İngilizce öğretimi alanında uluslararası düzeyde prestij kurumu olan CEA akreditasyonunu alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve dünyada ilk 100 üniversite arasına girme başarısını gösteren Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu bir başarıya daha imza attı. Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, ikinci yabancı dil öğretimindeki kalitesini, öğrencilerinin Avrupa Dil Sertifikaları (TELC) sınavındaki başarısı ile bir kez daha gösterdi.  Merkezi Frankfurt’ta bulunan TELC’nin  Yaşar Üniversitesi’nde yapılan Almanca dil sınavına giren öğrenciler sınavlarda yüzde yüz oranında başarı sağladılar. Sınavın ardından öğrenciler düzenlenen törenle sertifikalarını Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Martin Grygar ve TELC İstanbul Yetkilisi Alev Karataş’tan aldılar.

 

TELC Almanca sertifikalarının denkliğinin YÖK tarafından tanındığını, KPDS ve ÜDS eşdeğerlik listesine alındığını ve süresiz geçerli olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Martin Grygar, hedeflerinin öğrencilerine dünya kalitesinde bir eğitim vermek olduğunu söyledi. TELC İstanbul Yetkilisi Alev Karataş da Avrupa Ortak Dil Kriterlerine uygun olan TELC sertifikasının öğrencilere, modern yaşamın bir çok alanında önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, Erasmus ile yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin de  başvuruda TELC sertifikasını sunabileceklerini söyledi.

 Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Merkezi Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Avrupa Dil Sertifikaları Kurumu olan TELC’in farklı seviyelerde Almanca, Türkçe, Fransızca ve Rusça dillerinde sınavlarını yürüterek, başarılı olanlara bütün Avrupa ülkelerinde tanınan dil sertifikası veriyor.  Öte yandan Yaşar Üniversitesi AB Ofisi de Erasmus programı ile Türkiye’ye gelen yabancı üniversite öğrencilerine verdiği Türkçe Eğitimi kapsamında TELC Türkçe sınavı uygulayarak öğrencilerine ülkelerine bir Türkçe dil sertifikası ile dönme şansı sunuyor. Bu sınavlardan ilki Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.