Valilik, Emniyet ve Üniversiteden Anlamlı İşbirliği

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri projeye gönüllü olarak katıldılar.

 

İzmir onların gözüyle daha güzel…

 Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, İzmir Valiliği sahipliğinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Ulusal Down Sendromu Derneği liderliğinde, down sendromlu bireylere yönelik geliştirilen projelere dahil oldu. Yaşar Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ve Konak Belediyesi’nin de destek verdiği “DS’li Gözünden İzmir” projesi kapsamında 10 down sendromlu bireye fotoğrafçılık eğitimi verildi.

"DS’li Gözünden İzmir” projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi 'nde down sendromlu gençlere fotoğrafçılık eğitimi verildi.
“DS’li Gözünden İzmir” projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi ‘nde down sendromlu gençlere fotoğrafçılık eğitimi verildi.

7 Nisan’da AKM’de

Down sendromlu bireylerin toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla geliştirilen “DS’li Gözünden İzmir” projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Görsel İletişim Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülseren Atabek’in koordinasyonunda 10 down sendromlu gence fotoğrafçılık eğitimi verdi.

ds (1)

Bir ay süren eğitimler boyunca down sendromluların gözünden İzmir fotoğraflandı. Çekimler sonunda seçilen 60 fotoğraf  ise 7 Nisan’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sergilenecek. Ayrıca Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından projenin mini bir belgeseli de hazırlanacak.

Proje, Down Sendromlu bireyleri hayata bağlamayı amaçlıyor.
Proje, Down Sendromlu bireyleri hayata bağlamayı amaçlıyor.

İzmir’i fotoğrafladılar

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gülseren Atabek,  “Çekim yapılan yerler arasında Konak, Kızlarağası Hanı, Asansör, Kordon, Sasalı Hayvanat Bahçesi, Karşıyaka, Konak-Karşıyaka vapuru yer aldı. Çekimler sonunda seçilen 60 fotoğraf AKM’de sergilenecek. Satışlardan elde edilecek gelir ise Ulusal Down Sendromu Derneği’ne bağışlanacak. Bu fotoğrafların İzmir EXPO tanıtım etkinliklerinde de kullanılması planlanıyor” dedi.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri projeye gönüllü olarak katıldılar.
Yaşar Üniversitesi öğrencileri projeye gönüllü olarak katıldılar.

Down sendromu nedir

Down sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle olan genetik bir durumdur. Down sendromu bir hastalık değildir ve kalıtsal değildir. Hamilelikte tesadüfen meydana gelir.Down sendromlu herkes, farklı derecelerde öğrenme güçlüğüne sahiptir. Bazı fiziksel özellikler down sendromlular arasında yay