Ustalar Yaşar’da buluştu

Ustalar Yaşar’da buluştu

Türkiye’nin sanat hatıraları Yaşar’da can buluyor

Türkiye’nin “Bir Yudum İnsan” programı ile tanıdığı usta belgeselci Nebil Özgentürk’ün en yeni belgeseli “Sanatımızın Hatıra Defteri” Yaşar Üniversitesi’nin (YÜ) ses kayıt stüdyolarında seslendirilmeye başlandı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Cihan Ünal tarafından seslendirilen 40 bölümlük belgeselde ülkenin önde gelen sanatçılarının unutulmaz anılarına yer veriliyor.

Sinema, heykel, resim, müzik gibi Türkiye sanatının en ilginç anekdotlarını ve sanatçıların yaşam öykülerini anlatan “Sanatımızın Hatıra Defteri” belgeseli için bir araya gelen Nebil Özgentürk ve Cihan Ünal Yaşar Üniversitesi’nde çalışmalara başladı. Son olarak özel bir televizyonda yayınlanan BBC yapımı bir belgeselde Türkçe seslendirme gerçekleştiren usta oyuncu Cihan Ünal gençlere önemli tavsiyeler verdi. İzmir’in sanata duyarlı ve her yönüyle  açık bir kent olduğunu vurgulayan Ünal, “Hangi alanda olursa olsun işini en iyi şekilde yapabilmek insanı iyi eder. Her şeyin başı yetenekle birlikte çalışmaktır. Yetenek tek başına bir işe yaramaz. Ayrıca Türkçeyi korumak lazım. Maalesef  Türk dili uçurumun kenarında. Sözcüklerimize daha çok dikkat etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eğitmen yetişmiyor

Türkiye’de tiyatro eğitimi veren ustaların artık yetişmediğini bu nedenle güzel sanat fakültelerinin bu eksikliği göz ardı etmemesi gerektiğini vurgulayan sanatçı Ünal, “Türkiye’de hoca yetiştiren bir kurum yok. Tiyatroya meraklı olanlar bir şekilde ya başarılı oluyorlar ya da eriyip gidiyorlar. Artık okullar çok iyi olsa da, mekanlar çok iyi olsa da bu eksikliğin giderilmesi için çaba göstermek gerekmektedir” dedi.

 

no images were found