Üniversiteye giremeyenler için bir fırsat daha

Yaşar’dan ek kontenjan fırsatı

 Yaşar Üniversitesi LYS sonuçlarına göre yerleştirme döneminde üniversiteye giremeyenlere ek kontenjan fırsatı sunuyor

 ÖSYM, ilk yerleştirme döneminde hiçbir üniversiteye giremeyen adayların bir kez daha tercih yapabilmeleri için 27 Eylül-01 Ekim 2012 tarihlerinde başvuruları kabul edecek.  Adaylar için son bir şans olarak nitelendirilen bu dönemde Yaşar Üniversitesi de ek kontenjan imkanı sunuyor. Üniversite yetkilileri yaptıkları açıklamada,  ilk yerleştirme döneminde herhangi bir akademik programı kazanamayan adayların hayallerini gerçekleştirebilme fırsatı doğduğunu belirtti. Yetkililer, şöyle konuştu:

“Selçuk Yaşar Kampüsü’de 27 Eylül-01 Ekim tarihlerinde açılacak tercih masalarında adaylara uzman rehber öğretmenler ücretsiz olarak  ek tercih i danışmanlığı hizmeti verecekler.  Adaylar, tercih yaparken çok yönlü gelişimlerini destekleyecek bölümlerden  haberdar olarak tercihlerini bu yönde kullansınlar. Gençlerin hangi mesleği seçtiği kadar, hızlı değişime ayak uydurabilmek için ne gibi bilgi ve becerilerle donanmış olduğu önemlidir. Böyle bir dünyaya hazırlanmak için gençlerin kendilerini yetiştirmeleri gerekmektedir.”

 Yaşar Üniversitesi’nde Enerji Sistemleri Mühendisliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Lojistik Yönetimi, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik – Elektronik Mühendisliği, Matematik, İşletme, Turizm İşletmeciliği, Bankacılık ve Sigortacılık, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümleri gibi bazı akademik programlar için ek yerleştirme ile öğrenci alacak.

no images were found