Üniversiteli abla ve ağabeyleriyle şarkı söylediler

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için moral konseri verdi.

Üniversiteli abla ve ağabeylerinin çalıp söylediği şarkılara eşlik eden minikler, birkaç saatliğine de olsa hastane ortamından uzaklaşıp keyifli bir akşam geçirdi.  Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, hastanede tedavi gören minikler için eğlence düzenleyen Dr. Behçet Uz Vakfı’nın konuğu oldu.

hasta çocuk (2)

MÜZİKLE EĞLENDİLER

Hastanenin konferans salonunda, Araştırma Görevlisi Onur Önem, öğrenciler Aslıhan Kement, Begüm Ünlüsü, Emre Gül, Deniz Gülfırat ve Mehmet Kılınç, tedavi gören çocukların birkaç saatliğine de olsa hastane ortamından uzaklaşıp moral bulması için mini bir konser verdi. Çocuk şarkıları ve popüler eserler seslendiren genç müzisyenleri, hasta çocuklar ve aileleri ilgiyle dinledi. Çocuklar, üniversiteli abla ve ağabeyleriyle şarkılar söyleyip oyunlar oynayarak moral buldu.

hasta çocuk (3)

Vakıf Başkan Yardımcısı Mustafa Varhan, “Genç üniversiteli kardeşlerime ve hocalarına çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ve ailelerine moral oldular. Hep beraber çocuklarımızı eğlendirdik. Gecenin bitişinde aileler ve çocuklarımız çok mutluydu, gecenin hiç bitmesini istemediklerini söylüyorlardı. Mutluyuz, çünkü onları sevdiğimizi, onların küçücük yüreklerine hissettirdik” dedi.

hasta çocuk (1)

HAYATIN İÇİNDE

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Terci de “odalara kapanan yerine hayatın içinde” olan bir üniversite olduklarını, bu nedenle miniklerle müzikle buluşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Terci, “Hasta kardeşlerimize moral sağlamak bize mutluluk verdi. Yüzlerine baktığımızda, müzikle bambaşka dünyalara gittiklerini, bir anlık da olsa bu ortamdan uzaklaştıklarını gördük. Bu gibi etkinliklerimiz sürekli olacak. Her kurumun bu gibi tekliflerine de kapımız sonuna kadar açık” diye konuştu.