Türk ve Avrupalı öğrenciler bu projelerde buluştular

Türk ve Avrupalı öğrenciler bu projelerde buluştular

Yaşar Üniversitesi Erasmus Projelerini Tamamladı

Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından Erasmus Yoğun Programlar kapsamında Türkiye’de desteklenen 13 projenin 5’ini kazanan Yaşar Üniversitesi (YÜ) projelerini başarıyla tamamladı.

İngiltere, Fransa, İtalya gibi 15 Avrupa ülkesinden 40 farklı üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen projelerde çok uluslu gruplarla çalışma fırsatı yakalayan YÜ’lü öğrenciler ‘yeşil lojistik’, ‘bilgi-siber savaşları’, ‘eğitimde sosyal sorumluluk bilinci’ gibi Avrupa ve Türkiye’nin güncel konuları hakkında yeni perspektifler kazandılar.

Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan ve Temmuz ayında son bulan  Erasmus Yoğun Program Projeleri kapsamında müfredatta yer almayan ancak güncel konulara yönelik uluslararası nitelikte yeni derslerin hazırlandığını belirten YÜ Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Ayselin Yıldız projeler hakkında bilgi verdi.

15 Avrupa ülkesinden 40 farklı üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen projelerde 194 öğrenci ve 38 öğretim elemanının yer aldığını ifade eden Yıldız, “Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çok uluslu gruplarda bir arada çalışmasına olanak sağlayan projelerden 5’i üniversitemizde gerçekleştirildi. Her biri iki haftalık yoğun programlardan oluşan projelere üniversitemiz öğrencileri ve öğretim elemanlarının yanı sıra Polonya, Portekiz, Hollanda, Yunanistan, Letonya, Belçika, Litvanya, İspanya, Almanya, İrlanda, Macaristan, İtalya, Danimarka, İngiltere ve Fransa’dan gelen öğrenci ve öğretim elemanları da katıldılar. Projeler kapsamında müfredatta henüz yer almayan ancak Avrupa’nın ve Türkiye’nin güncel konularına yönelik uluslararası içerikte yeni dersler hazırlandı” dedi.

HANGİ KONULAR İŞLENDİ

‘Sürdürülebilir Temiz Enerji’, ‘Avrupa’da Müzik ve Toplum’, ‘Yeşil Lojistik’, ‘Bilgi Savaşları-Siber Savaşlar ve Açık Kaynak İstihbaratı’ ile ‘Avrupa’da Eğitimde Sosyal Sorumluluk Bilinci’ projelerini tamamlayan Yaşar Üniversitesi, projeler kapsamında bir çok seminer de düzenledi.  Dünyada hızla yaygınlaşan çevre bilinci ‘Yeşil Lojistik’ projesi ile öğrencilere aktarılırken ulaştırmada yeşil uygulamalar, karbon ayak izi, yeşil bina ve tesisler başlıklarıyla işlenen konular oldukça dikkat çekti. Sürdürülebilir enerjinin kullanımı, günümüzde en güncel sorunlardan biri olan internet güvenliği, eğitimde sosyal sorumluluk bilincinin yaygınlaştırılması ve toplumsal olayların müziğe yansımalarını da irdeleyen projeler, öğrencilere özellikle uluslararası deneyim kazanmalarında önemli katkı sağladı.

no images were found