Türk profesörlerden Fransız üniversitesine ziyaret

Fransa Aix-Marseille Üniversitesi, Türk profesörleri ağırladı

Fransa Aix-Marseille Üniversitesi’nin davetine Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Demir’in de aralarında bulunduğu İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nden 70 profesör katıldı. Aix-Marseille Üniversitesi’nde doktora öğrenimlerini tamamlayan Türk akademisyenler   Sosyoloji Profesörü Roger Establet’in davetlisi olarak olan doktora yaptıkları okulu ziyaret ettiler.

Fransa’nın önemli bölgesel gazetelerinden Aix-En-Provence bu ziyarete geniş olarak yer verdi :

Ziyarette  Türk Üniversiteleri ile Aix-Marseille Üniversitesi’nin öğrenci değişim programları ile ilgili görüşmeler de gerçekleşti.  Akademisyenler bu ziyaretin aynı zamanda kendilerine nostalji yaşattığını söylerken, “Fransa’daki doktora öğrenciliğimiz sırasından çok güzel anılarımız oldu, yıllar sonra tekrar burayı görmek mutluluk verici. ”diye konuştular.