‘’Turizmde Kariyer Günü’’ Geleceğin Turizmcilerine Yol Gösterdi

Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen ‘’Turizmde Kariyer Günü’’ Geleceğin Turizmcilerine Yol Gösterdi

‘’Turizmde Kariyer Günü’’ Geleceğin Turizmcilerine Yol Gösterdi

Yaşar Üniversitesi  Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin düzenlediği   “Turizm Sektöründe Kariyer Günü’’ etkinliği büyük ilgi gördü.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar,  öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökçe Özdemir Bayrak , Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Öğr. Gör. Dr. Ferika Özer Sarı’nın da izlediği tüm gün süren etkinliğe Yaşar Üniversitesi öğrencilerinin yanısıra Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri de  katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan  Di-Ar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Araç, Sheraton Çeşme Resort & Spa Hotel Genel Müdürü Serdar Muhammet Baş, Güzel İzmir Otel Müdürü Sinem Kurtural, öğrencilere turizm sektöründe nasıl başarılı olabiliceklerini anlattı.

Di-ar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Araç, toplantı ve kongre endüstrisinin yeri ve önemini anlatırken, esas olanın ‘Turizm sektöründe var olabilmek için girişimci ruhuna sahip olunması gerektiğini’ kendi hayatından verdiği örneklerle vurguladı. Araç, öğrencilere ‘ Hayat bisiklete bimek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğin sürece düşmezsin’’ sözü ile girişimcilik anlamının öneminin altını çizdi.

Sheraton Çeşme Resort & Spa Hotel Genel Müdürü Dr. Serdar Muhammet Baş, herşeyi bilmenin mümkün olmadığını başkalarının fikirlerine dayanarak stratejiler belirlenmesi gerektiğini anlattı.

Otelcilik sektörünü,stratejilerini ve otelcilik alanında kariyer sahibi olmanın gereklerini anlatan Güzel İzmir Otel Müdürü Sinem Kurtural, verdiği bilgiler ile geleceğin turizmci adaylarına ışık tutucu bilgiler aktardı. Kurtural, dünyada ilk 10’a girmiş en lüks otelleri de turizmci gençlere örnekler ve resimler ile anlattı.

Haber:
Ali Kapucu, Turizm İşletmeciliği Bölümü 4.Sınıf Öğrencisi , Turizm Topluluğu Başkanı

Gülsüm Sadık, Turizm İşletmeciliği Bölümü 3.Sınıf Öğrencisi