Teşekkür belgeleri ağaçlara dönüşüyorTrees being planted instead of certificates of appreciation

Yaşar Üniversitesinde düzenlenen etkinliklerde katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi yerine adlarına fidan dikiliyor. Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Yaşar Üniversitesi Hatıra Ormanında, fidanlar, Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde toprakla buluşuyor. Birkaç ay önce başlatılan uygulama kapsamında, bugüne kadar 105 fidan toprakla buluştu.

DOĞAYA SAYGI

Doğaya ve yeşile saygı duymak, üretirken daha az tüketmek ve doğayla uyumlu bir hareket alanı oluşturmak için yola çıkan Yaşar Üniversitesi bu yönde adımlar atmaya devam ediyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesini (UN Global Compact) imzalayan, tüm faaliyet alanlarında enerji performansını sürekli iyileştirmeyi taahhüt ederek Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanan ilk üniversite olan, geçtiğimiz yıl İzmir’de İyilik Var projesi kapsamında Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Tire’de “İyilik Ormanı”nı hayata geçiren Yaşar Üniversitesi, şimdi de gerçekleştirdiği tüm etkinliklerde, katılımcılara plaket ya da teşekkür belgesi vermek yerine adlarına birer fidan dikip teşekkürü A4 kağıt yapraklarıyla değil, gerçek ağaç yaprakları ile yapıyor.

GERÇEK TEŞEKKÜR

Yetişkin normal bir ağaç bir saatte ortalama 2,3 kg karbondioksiti bünyesine alıp fotosentezle 1,7 kg oksijen üretiyor. Birkaç ay önce başlayan uygulama kapsamında bugüne kadar 105 fidanın Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki ağaçlandırma alanında toprakla buluşurken adlarına fidan dikilerek sembolik olarak bir yaprak takdim edilen kişiler, “gercektesekkur.yasar.edu.tr” adresinden de oluşturulan e-sertifikalarını alabiliyor.

Previously presenting plaque or certificate of appreciation to its guest speakers, Yaşar University has started to plant memorial trees on behalves of its guests.

Trees are being planted in Yaşar University’s Memorial Forest that was created in collaboration with the Regional Directorate of Forestry.

Instead of the plaques and certificates of appreciation that used to be presented to the guest speakers invited to the organizations held by Yaşar University, the University is now thanking its guests with the authentic leaves of the trees planted on their behalves, instead of leaves of paper.

GENUINE THANKING

A fully-mature tree intakes 2.3 kg of carbon dioxide an hour on average, and produces 1.7 kg of oxygen through photosynthesis. Thanks to the new practice that started just a few months ago, one hundred and five trees have been planted in the Saruhanlı Afforestation Site located in Manisa. Those who were presented a symbolic leaf and who have their memorial trees planted can access their e-certificates on “gercektesekkur.yasar.edu.tr”.