Şimdiden üniversiteli oldular

 

Şimdiden üniversiteli oldular

İzmir’deki üniversite adayı liseliler için düzenlenen Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri’ne yaklaşık iki bin öğrenci katıldı

YASAR-Tanitim-1

Yaşar Üniversitesi üniversite hazırlık maratonu döneminde adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla “Eğitim ve Tanıtım Günleri” düzenledi. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve iki gün süren etkinliklere il merkezi ve ilçelerden yaklaşık iki bin öğrenci katıldı.

Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım GünleriKAMPÜSTE DERS BAŞKA

Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin verdiği ‘örnek ders uygulamaları’  ile öğrencilerin üniversitede bire bir derslerde bulunmaları sağlandı. Böylece tüm bölüm ve programlar hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerin gelecek hedeflerini de doğru belirleyebilmeleri amaçlandı. Örnek ders uygulamalarının yanı sıra  “Sınav Kaygısı” ve “Etkin Kariyer Yönetimi” konulu seminerler ile aday öğrencilere destek verildi. Ayrıca yurt dışını hedefleyen öğrenciler için de “Avrupa Birliği Destekli Programlar ile Yurtdışı Olanaklar” konusunda bir seminer gerçekleştirildi.

Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri
ÜNİVERSİTE ORTAMINI GÖRDÜLER

Sınav maratonunun sonuna yaklaşan liseliler, örnek ders uygulamaları ile üniversite ortamını şimdiden görmekten mutlu olduklarını söylediler:

YASAR-Tanitim-10Benay Demirel – Şemikler Lisesi son sınıf öğrencisi
Yaşar Üniversitesi’nin kampüs ve ders ortamını görme fırsatımız oldu. Çok beğendik. Sınav kaygısıyla ilgili yapılan konferans benim için çok yararlı geçti. Sınavla ilgili pek çok yaşıtım gibi benim de kaygılarım var ve orada öğretilen yöntemlerden mutlaka yararlanacağım.

Sinem Erdoğan – Şemikler Lisesi son sınıf öğrencisi
Yaşar Üniversitesi’nden birçok arkadaşım okuyor. Onlar aracılığıyla ne kadar güzel bir üniversite olduğu hakkında bilgi edinmiştim. Ancak bu tanıtım günleri etkinliğinde de gelip, yerinde gözlemlemiş oldum.

Mert Uğurlu – Karşıyaka Lisesi son sınıf öğrencisi
Yaşar Üniversitesi’nin yanı sıra bölümler hakkında da bilgi edinme şansımız oldu. Örnek derslerde ve kariyer sunumlarında üniversiteden mezun olduktan sonra edineceğimiz iş olanakları hakkında bilgi aldık. Edindiğimiz bu bilgiler sınav tercihlerimizde önemli rol oynayacak.

Batuhan Tarakçıoğlu – Karşıyaka Lisesi son sınıf öğrencisi
Eğitim ve tanıtım günleri bizim için oldukça yararlı geçti. Mimarlık bölümü düşünüyorum. Onun hakkında bilgi sahibi oldum. Puanlarım yeterli olursa Yaşar Üniversitesi’ni tercih etmeyi istiyorum.