Şimdiden üniversiteli oldular

6 bin lise öğrencisi, sınav öncesinde üniversite havası soluyup bölümler hakkında bilgi alma fırsatı buldu.

Yasar Tanitim  (2)

Sınav maratonunun sonuna yaklaşan binlerce lise son sınıf öğrencisi meslek seçimi öncesi Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri’ne katıldı. Yaşar Üniversitesi tanıtım günlerine, bu yıl, İzmir, ilçeleri ve çevre illerden 6 bin öğrenci katıldı.

Yasar Tanitim  (3)

Yaşar Üniversitesi, üniversite hazırlık maratonu döneminde adayların doğru bölüm tercihi yapmalarına katkı sağlamak amacıyla “Eğitim ve Tanıtım Günleri” düzenledi. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve üç gün süren etkinliklerde, öğrenciler, Yaşar Üniversitesi akademisyenlerinin gerçekleştirdiği ‘örnek ders uygulamaları’ ile üniversite havasını soluma fırsatı bulup Avrupa Birliği destekli programlar ve yurtdışı eğitim olanakları hakkında da bilgi sahibi oldu.

Yasar Tanitim  (4)

KAMPÜSTE DERS BAŞKA

Örnek ders uygulamaları sayesinde, bölüm ve programlar hakkında bilgi sahibi olan öğrencilerin, gelecek hedeflerini de doğru belirleyebilmeleri amaçlandı. Örnek ders uygulamalarının yanı sıra “Etkili İletişim ve Beden Dili” konulu seminer ile aday öğrencilere destek verildi. Yurt dışında eğitimi hedefleyen öğrenciler için de “Avrupa Birliği Destekli Programlar ile Yurtdışı Olanaklar” konusunda bir seminer gerçekleştirildi.

Yasar Tanitim  (1)

ÜNİVERSİTE ORTAMINI GÖRDÜLER

Üç gün süren eğitim ve tanıtım günlerine katılan lise son sınıf öğrencileri izlenimlerini şöyle paylaştı:

 

Berk Kurtcan (Tevfik Fikret Lisesi)

Yasar Tanitim - Berk Kurtcan

“Bir üniversite adayı olarak tanıtım günleri bana yol gösterdi. Hedefim yönetmenlik.  Altın Portakal, TRT Belgesel Ödülleri gibi pek çok dalda ödül kazanan akademisyen ve öğrencilerle tanışma fırsatı buldum. Edindiğim bilgilerin tercih döneminde bana katkı sağlayacağını düşünüyorum”

 

Pelin Çelik (Gaziemir Anadolu Lisesi)

Yasar Tanitim - Pelin Celik

“Çevremden birçok kişi Yaşar Üniversitesi’nde okuyor. Daha önce de onları birçok kez ziyarete gelmiştim. Fiziki mekanlarını görme fırsatım olmuştu, ancak örnek ders uygulamaları sayesinde tercih etmeyi düşündüğüm bölümler hakkında da bilgi sahibi oldum. Düzenlenen seminerler de yaş grubumuzdaki öğrenciler için oldukça faydalı geçti”

 

İrem Günyer (Teğmen Ali Rıza Akıncı Lisesi)

Yasar Tanitim - Irem Gunyer

“Hedefim bilgisayar ya da yazılım mühendisliği. İzmir’de okumak istiyorum ve gelecek hedeflerime Yaşar Üniversitesi’nde eğitim alıp ulaşabileceğimi düşünüyorum. Burs imkanları hakkında da bilgi edindim”

 

Gülşah Dündar (Necip Demir Anadolu İletişim Meslek Lisesi)

Yasar Tanitim - Gulsah Dundar

“Lisede iletişim okuduğum için, üniversite tercihimi de bu yönde yapmak istiyorum. Benim için üniversitenin eğitim kadrosunun yanı sıra sahip olduğu teknik cihazlar ve donanım da çok önemli. Yaşar Üniversitesi Medya Merkezi’ni gezme fırsatı buldum ve televizyon, radyo, fotoğraf stüdyolarını, ekipmanlarını çok beğendim.”