Sigorta sektörüne eğitim katkısı

Yaşar Üniversitesi, Ege Bölgesi’nde ‘Sigorta Acenteleri Teknik Personel Eğitimi’ programını gerçekleştirmekle yetkili tek üniversite oldu. Mayıs ayına kadar sürecek eğitimlerden yaklaşık bin sigorta teknik personel adayı faydalanabilecek.

Yrd. Doç. Dr. Banu Özgürel
Yrd. Doç. Dr. Banu Özgürel

Sigorta Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından Türkiye’nin 5 ilinde düzenlenen “Sigorta Acenteleri Teknik Personel Eğitimi” Ege Bölgesi’nde yalnızca Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi veren Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Aktüerya Bilimleri Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Banu Özgürel, “Sigorta sektöründe satış kanalı bazında en yüksek prim üretimi sigorta acenteleri tarafından yapılmaktadır. Türkiye’de faaliyet gösteren toplam 16 bin 500 adet sigorta acentesi vardır. Bu sigorta acentelerinin, acentelik faaliyetlerini sürdürebilmesi için kendi bünyesinde mutlaka teknik personel bulundurması gerekir. Bu anlamda sektöre katkı sağlayacak yeni teknik personellerin eğitimi çok önemlidir. Biz de Aktüerya Bilimleri Bölümü olarak, geçtiğimiz Şubat ayından bu yana sigortacılık sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu eğitimlerin başarıyla tamamlanması için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. İki günlük eğitim kapsamında; sigorta acentelerinde teknik personel olarak faaliyet gösterecek adayların temel sigortacılık eğitiminin yanında bilmesi gereken kanun, yönetmelik ve mevzuatların da eğitimi verilmektedir. Eğitimlerimiz Mayıs ayına kadar devam edecektir” dedi.

Eğitimler sonunda ise SEGEM tarafından yapılan sınavda başarı gösteren adaylar sigorta acentelerinde ‘teknik personel’ olarak görev yapabilecekler.