Siber güvenlik eğitimi veriliyor

 Avrupa Birliği tarafından desteklenen proje ile bilişim ve güvenlik eğitimi Yaşar Üniversitesi’nde verildi.  Yaşar Üniversitesi AB Merkezi’nin girişimiyle Avrupa Birliği’nden alınan destekle eğitim projesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlendi.

 

Bilgi Savaşları-Siber Savaşlar ve Açık Kaynak İstihbaratı (Information Warfare, Cyber Warfare Open Sources Intelligence-IWOSI) yoğun eğitim programı Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirildi.  Eğitim programına Avrupa’nın 6 ülkesinden 56 öğrenci katıldı. AB tarafından yaklaşık 50 bin euro ile desteklenen program 2 hafta sürdü.

 

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, ’’Bilgi Savaşları-Siber Savaşlar ve Açık Kaynak İstihbaratı başlıkları altında incelenen konuların  lisans dersleri olarak açılabilmesi için bilgi birikimi ve müfredat oluşturmak istedik.  Avrupa üniversitelerinin bu eğitim için işbirliği yapmasını sağlamak ve bilgi ağı yaratmaya çalıştık’’ şeklinde konuştu.

  Projenin uluslararası düzeyde 2 yıl daha devam etmesi öngörüldüğünü de sözlerine ekleyen Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, ’’Düzenlediğimiz programa katılan üniversitelerle bağımsız olarak anlaşmalara gitme imkanı bulduk. Önümüzdeki 5 yıl için yoğun bir eğitim ve araştırma işbirliğine giderek projemizin sürekliliğini sağlayacağız’’ dedi. 

 Eğitim programına katılan üniversiteler

University College West-Flanders (Belçika)
Katholieke Hogeschool Leuven (Belçika)
Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas (Litvanya)
Instituto Politécnico do Porto (Portekiz)
Instituto Politécnico de Santarém (Portekiz)

Instituto Politécnico de Bragança (Portekiz)
Technological Educational Institution of Western Macedonia (Yunanistan)
Universitat Politecnica De Valencia (İspanya)
Panteion University of Social and Political Sciences (Yunanistan)

Yaşar Üniversitesi