Selfie akımı mobilyaya sıçradı

 

Sosyal medyada yılın en popüler faaliyeti haline gelen selfie çekimi (özçekim) mobilya tasarımlarına da yansıdı. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri selfie akımından yola çıkarak kendilerini yansıtan mobilyalara imza attılar.

selfie mobilya (1)

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 3’üncü sınıf öğrencileri ‘mobilya tasarımı’ dersi kapsamında sıra dışı bir çalışma gerçekleştirdiler. Öğretim Görevlileri Ceren Polat, Sevda Balcıoğlu, Can Külahçıoğlu,  Cengiz Ultav ve Araştırma Görevlisi Eda Paykoç tarafından yürütülen derste öğrencilerden selfie çekimlerinden yola çıkarak hem dış görüntülerini hem de iç dünyalarını yansıtan mobilyalar tasarlamaları istendi. Her biri ayrı bir hikayeye sahip tasarımlarda kimi şeker hastalığından, kimi çok sevdiği yeğenlerinden kimi de karmaşık iç dünyasından ilham aldı. Ortaya dikkat çekici oturma grupları, aydınlatma elemanları, raflar, sehpa ve tamamlayıcı aksesuarlar çıktı.

Yaşarlı öğrencilerin kendilerini yansıtan mobilyalarının hikayelerinden bazıları şöyle:

İNSÜLİN KALEMİ İLHAM VERDİ

İNSÜLİN KALEMİ İLHAM VERDİ  Hakan Sevinç  “Şeker hastalığım nedeniyle 17 senedir insülin kalemi kullanıyorum. Bu nedenle insülin kalemini andıran bir aydınlatma ünitesi tasarlamak istedim. İnsülin kaleminin ortasında insülin sıvısı gözükür. Buna bir gönderme yaparak tasarladığım aydınlatma ünitesinin ortasını şeffaf bir şekilde dizayn ederek elektrik kablolarının buradan gözükmelerini sağladım. Aydınlatmayı da en tepeden başlayacak şekilde dizayn ederek iğnenin ucundan çıkan insülini sembolize etmeye çalıştım.”

Hakan Sevinç

“Şeker hastalığım nedeniyle 17 senedir insülin kalemi kullanıyorum. Bu nedenle insülin kalemini andıran bir aydınlatma ünitesi tasarlamak istedim. İnsülin kaleminin ortasında insülin sıvısı gözükür. Buna bir gönderme yaparak tasarladığım aydınlatma ünitesinin ortasını şeffaf bir şekilde dizayn ederek elektrik kablolarının buradan gözükmelerini sağladım. Aydınlatmayı da en tepeden başlayacak şekilde dizayn ederek iğnenin ucundan çıkan insülini sembolize etmeye çalıştım.”

 

İÇ GÜZELLİĞİMİ YANSITIYOR

selfie mobilya (3)

 

Tansu Dursun

“Tanımadığım kişilere karşı kapalı kutuyu andıran bir duruşum var. İnsanlar beni tanıdıkça severler. Bu aydınlatma ünitesini de bu duruşumdan yola çıkarak tasarladım. Açıldığında etrafa ışık veren bu ünite aslında benim iç güzelliğimi yansıtıyor.”

YEĞENLERİM İÇİN TASARLADIM

selfie mobilya (4)

Bilgesu Şengöz

“Oyuncaklarını sağa sola dağıtan yeğenlerimi görüp, bu tasarımı yapmaya karar verdim. Plastik su borularını kullanarak oyuncakların hem açıkta hem de toplu bir şekilde durmalarına olanak sağlayan bir tasarım gerçekleştirdim. Boyu çocuklar için dizayn edilen bu tasarımın oyuncaklarını toplamak istemeyen çocuklar için ideal olacağını düşünüyorum.”

HER ORTAMA GİREBİLİR, BENİM GİBİ!

selfie mobilya (5)

Cem Batur Zaimoğlu

“Sadeliği ve rahatlığı seven bir insan olarak yalnızca tek bir çizgiden oluşan içi boş bir demiri kullandım. Ortaya hamaktaymış rahatlığı veren bu koltuk çıktı. Koltuğun şeklini elimle verdim ve kumaş giydirme işini de kolay bir hale getirdim. Farklı ortamlara rahatlıkla girebilen benim gibi bu koltuk da farklı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir.”

 

HEM SERT HEM YUMUŞAK

selfie mobilya (6)

Naile Kara

“Alışveriş merkezleri, bankalar gibi yerlerdeki bekleme alanlarında kullanılabilecek bir bank tasarladım. Benim keskin hatlarımı yansıtan bu bankta sert yanımı göstermek için koyu renkleri yumuşak yanımı göstermek için de pastel renklerini tercih ettim.”