Şahmaran animasyona dönüştü, geleneksel halı motifleri boyut atladı

Anadolu’nun kültürel öğeleri teknolojinin yardımıyla yeniden yorumlandı. Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan projelerde efsaneye göre Anadolu’da yaşadığı düşünülen yılan gövdeli kadın Şahmaran animasyona dönüştü, geleneksel halı motifleri üçüncü boyuta geçti.

YSR Gorsel iletisim (6)

SESLER RENGE DÖNÜŞTÜ

Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencileri bitirme projelerinde yaratıcı fikirlerini hayata geçirdi. Öğrencilerden Ezgi Eroğlu, “Kim sesinin rengini merak etmez ki” diye yola çıktı; sesin frekansına göre rengi ve boyutları değişen geometrik şekiller tasarladı. Eroğlu’nun projesiyle mikrofonu eline alan sesinin ne kadar renkli ve büyük olabileceğini keşfetti.

Ezgi Eroğlu sesleri renklere dönüştürdü.

KİLİMLER ARTIK YERE SERİLMEYECEK

Gizem Pirinççiler Anadolu’nun geleneksel halı motiflerinden esinlenerek yaptığı projesinde seçtiği motifleri üç boyutlu ipten yapılmış yüzeyler üzerine projeksiyonla yansıttı. Pirinççiler, beş farklı motifi üç boyutlu olarak deneyimleme fırsata sunarken her birinin anlamlarına uygun müzikler de seçti.

Gizem Pirinççiler Anadolu’nun geleneksel halı motiflerinden esinlenerek yaptığı projesinde seçtiği motifleri üç boyutlu ipten yapılmış yüzeyler üzerine projeksiyonla yansıttı.

ŞAHMARAN’I HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

Burçak Tanrıverdi ise Anadolu efsanelerinden Şahmaran’ın hikayesini animasyon filmine dönüştürdü. Kendi karakterlerini ve renklerini de hikayeye katan öğrenci, animasyon filminin akıllı telefonlar ve tabletlerden de izlenmesine olanak sağladı.

T-SHİRT BASKILARINA YENİ YORUM

Gizem Tarlalı da projesinde bir t-shirt yaratma aplikasyonu tasarladı.

Gizem Tarlalı da projesinde bir t-shirt yaratma aplikasyonu tasarladı. T-shirt baskılarının hazırlanmasına olarak veren uygulama içinde animasyonları da barındırdı. Gizem Tekin ise 1 ve 5 yaş aralığındaki çocuklar için bir stop-motion hazırladı. Böylece çocukların hayvanlar tarafından daha kolay tanınmasını sağladı.