Rüyasında görüp tasarladı birinci oldu

Ailesinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan üç kişi bulunan üniversiteli Yağmur İlhan, rüyasında gördüğü tasarımı yaparak birinciliği kazandı.

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 117 müze ve ören yerinin ticari alanlarını işleten BKG tarafından, Çanakkale Savaşları temasıyla “Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak” sloganı çerçevesinde düzenlenen yarışmada, Yaşar Üniversitesi’nden Yağmur Cansel İlhan, grafik tasarım alanında büyük ödüle layık görüldü. Ailesinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan üç kişi olduğunu söyleyen İlhan, rüyasında gördüğü tasarımı yaparak birinciliği kazandığını belirtti.

canakkale (2)

Yaşar Üniversitesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans öğrencisi Yağmur Cansel İlhan, rüyasında gördüğü tasarımı kağıda dökerek, üniversite öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’nda birinciliği kazandı. BKG’nin, tarihimizdeki en büyük destanlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nda hayatlarını kaybeden Türk, Avusturalyalı ve Yeni Zelandalı tüm askerlerin anılarını yaşatmak için bu yıl ‘Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak’ sloganıyla gerçekleştirdiği yarışma büyük ilgi gördü. Yarışmaya, çeşitli üniversitelerden güzel sanatlar fakültesi öğrencilerinden, sanat tarihi, mimarlık, grafik tasarım, endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerine kadar, tasarımla ilgilenen yüzlerce kişi katıldı.

canakkale (1)

ŞEHİT DEDELERİNDEN İLHAM ALDI

Grafik Tasarım alanında, birincilik ödülüne layık görülen Yağmur Cansel İlhan, ailesinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan üç ve gazi olan bir kişi olduğunu belirterek, kazandığı bu ödülün kendisi için çok anlamlı olduğunu kaydetti. Yağmur Cansel İlhan, “Anneannemin dedesi Ali, Amasya’nın Merzifon ilçesi, Yakup köyünde oturuyormuş. Çanakkale savaşına üç oğlu ve kardeşiyle birlikte katılmış. Ali dedem ve iki oğlu Kazım ile Aşir savaşta şehit olmuşlar. Diğer oğlu, anneannemin babası Ahmet ise gazi olmuş. Ali dedemin kardeşi Hüseyin de gazi olarak dönmüş, ancak Rus Savaşı’nda şehit olmuş. Ailemiz soyadı kanunu sonrası Öztürk soyadını almış” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 117 müze ve ören yerinin ticari alanlarını işleten BKG tarafından, Çanakkale Savaşları temasıyla “Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak” sloganı çerçevesinde düzenlenen yarışmada, Yaşar Üniversitesi’nden Yağmur Cansel İlhan, grafik tasarım alanında büyük ödüle layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 117 müze ve ören yerinin ticari alanlarını işleten BKG tarafından, Çanakkale Savaşları temasıyla “Zafer Anıları Sizinle Yaşayacak” sloganı çerçevesinde düzenlenen yarışmada, Yaşar Üniversitesi’nden Yağmur Cansel İlhan, grafik tasarım alanında büyük ödüle layık görüldü.

MUHTEŞEM ZAFERİN ANILARI

Matematik Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisansına, hayali olan grafik tasarımı alanında devam eden İlhan, “Danışmanım Yrd. Doç. Dr. Nazlı Benlioğlu ile ne tasarım yapacağımı konuşuyorduk. Akşam eve döndüğümde, düşünürken uyuya kaldım ve rüyamda bu tasarımı gördüm. Kalkar kalkmaz rüyamdaki ünlü tasarımı kağıda döktüm ve yarışmaya da onu gönderdim. Çanakkale Zaferi’ne büyük katkısı olan kahraman Nusret Mayın Gemisi’ni tasarımlara taşıdım. Böylece şanlı zaferimizin yüzüncü yıl dönümünde bu ödül benim için büyük bir onur oldu” diye konuştu.