Rektör Barkan’dan sürpriz beste

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, 32 yıllık hayat arkadaşı Makbule Barkan’a Sevgililer Günü sürpriz yaptı. Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası’yla sahneye çıkan Barkan, eşi için yazdığı ve bestelediği “Sen” adlı parçayı gitarıyla seslendirdi.

REKTÖR BESTE (2)

Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası, “Küçük Şarkılar” temalı özel bir konser verdi. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen konserin ilk yarısında tar enstrümanı eşliğinde Azeri konçertolar sanatseverler ile buluşturuldu. Konserin ikinci bölümünde bir döneme damgasını vuran şarkılar Yaşarlı akademisyen ve öğrenciler tarafından seslendirildi.

REKTÖR BESTE (3)

Konserin sonunda ise Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan eşi Makbule Barkan’a sürpriz yaptı. Oda orkestrasıyla birlikte sahneye çıkan Rektör Barkan, 32 yıllık hayat arkadaşı için yazdığı ve bestelediği “Sen” adlı şarkıyı gitarıyla seslendirdi. Şarkının bestesi ve sözlerinin özel bir kadın için olduğunu söyleyen Rektör Barkan, “Bu şarkının sözlerini ve hatta beste denebilirse bestesini bir kadın için yazdım. O kadın 32 yıldır bana rağmen benimle her şart altında olmaya beceren eşimdir. Her düştüğümde beni kaldıran, her zaman benim ve ailemin arkasında duran 32 yıllık hayat arkadaşım izin verirse bu şarkıyı aynı zamanda İzmir’in güzel kızları ve o güzel kızları en güzel şekilde sevmeyi başaran yakışıklı erkeklerine armağan ediyorum” dedi.

REKTÖR BESTE (1)

Rektör Barkan tarafından yazılar “Sen” adlı şarkının sözleri:

Sen özüme bir eş

Ufkuma güneş

Gönlüme doğ da

Gel bir tanem yaklaş

Yoluma yoldaş

Çölüme damla

Sen köküme toprak

Dalıma yaprak

Göğsüme dol da

Sahilime dalga

Dalga vur sence

Kumumu okşa