Prof.Dr.Erinç Yeldan : Türkiye sanayisizleşiyor

Prof. Dr. Erinç Yeldan-Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ nin aylık yayın organı Atatürk Organize Haber Dergisi’ ne açıklamalarda bulunan  Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erinç Yeldan, sanayinin ulusal ekonomi içindeki lider konumunu giderek yitirdiğini savundu. 1998’ den bu yana Türkiye’ de tasarrufların çöküşü ile birlikte sanayinin de milli gelir içindeki payının gerilediğini ifade eden Prof. Dr. Yeldan; “Türkiye, deyim yerindeyse giderek sanayisizleşmektedir” dedi.

Atatürk Organize Haber Dergisi, Türkiye ekonomisinin bugünkü durumunu değerlendiren Prof. Dr. Erinç Yeldan’ ın açıklamalarını kapak konusu yaptı. Ekonomik konjonktüre ilişkin önemli tespitlerin yer aldığı söyleşide, Yeldan, sanayinin ivmesini kaybettiği bir konuma sürüklendiğini ileri sürdü.