Portekizli ünlü müzisyen Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu’nda

Portekizli ünlü müzisyen Yaşar İnternet Radyosu’nda

Yaşar Üniversitesi Portekizce okutmanı Paula Fiadeiro,  oldukça zengin, renkli kariyeri ve Portekiz müziğine taze bir hava getiren besteleriyle 1980’ler sonrası dünya müziğinin önemli isimlerinden biri olan Rodrigo Leão ile İstanbul İş Sanat Kültür Merkezi’ndeki konseri öncesinde röportaj yaptı. Leão röportajı, Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu’nda 4 Şubat tarihinde yayınlanacak.

Portekizli müzisyen ve besteci, Rodrigo Leão 14.Ocak’ta İş Sanat Kültür Merkezi’nde Cinema Ensemble grubu eşliğinde konser verdi. Portekiz dili ve kültürünün öğrenilebildiği birkaç yerden biri olan Yaşar Üniversitesi’nde Portekizce okutmanı olarak görev yapan Paula Fiaderio da konseri izleyenler arasındaydı. Rodrigo Leão, konser öncesinde Fiaderio’ya verdiği röportajda, sanat yaşamını, müzik kariyerini ve İstanbul’un kendisinde uyandırdığı çağrışımları anlattı

Her yaştan dinleyiciye seslendi

Solo kariyerine başladığı 1993 yılından bu yana birçok ünlü sanatçının (Beth Gibbons, Ryuichi Sakamoto, Rosa Passos, Daniel Melingo, Neil Hannon, Stuart Staples vd.) da katılımıyla gerçekleşen 10. albümü yayınlanan Leão, İstanbul’da son albümü “Montanha Mágica” (Sihirli Dağ) ile “Mãe” (Anne), “Cinema” (Sinema) ve “Passión” (Tutku) albümlerinden unutulmaz şarkılarını seslendirirken her yaştan dinleyiciye hitap etti ve herkesin gönlünde taht kurdu.

Almadovar’ın gözde müzisyeni

Rodrigo Leão şarkılarında daha çok modern klasik ile geleneksel ve pop müziğini harmanladı. Pop tarzına yakın olan parçalarını Portekiz’in tanınmış ismi olan Ana Viera, Portekizce, Fransızca, İspanyolca ve Rusça seslendirdi. Ünlü film yapımcısı Pedro Almodovar’ın en fazla esinlendiği bestecilerden biri olarak bilinen Rodrigo Leão, İstanbul’un büyüsünü yakın gelecekte yapacağı albümlerinde kullanmak üzere ülkesine döndü. Rodrigo Leão ile yapılan röportajın Portekizce ve İngilizce versiyonları Yaşar Üniversitesi İnternet Radyosu’nda 4 Şubat 2012’de yayında olacak.