Otizmli öğrencilerin gözüyle bayrak ve Atatürk

Umut Okulu’nun öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında hafta boyunca kendi dünyalarındaki Atatürk’ü anlatan resimler yaptı, şiirler yazdı ve baskı çalışmaları yaptı…

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yaptırılan Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezinde eğitim gören 22 otizmli öğrenci, kendi dünyalarındaki Atatürk’ü ve Türk bayrağını ifade eden anlamlı çalışmalara imza attı. Bazı öğrenciler hazırladıkları şiirleri okurken bazıları da baskı ve resim çalışmaları yaptı.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nca Güzelbahçe’de inşa ettirilen Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler Çanakkale Zaferi’ne ilişkin yazdıkları şiirleri okurken duygulu anlar da yaşandı.

otizm ata (2)

Okul Müdürü Kasım Koç, otizmli öğrencilere ulusal değerleri öğretmek için 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde etkinlik düzenlediklerini söyledi. Koç, Öğrencilerimize pek çok etkinlik düzenliyoruz. Tarihlerini de en şekilde bilmeleri gerekiyor. Bu tür etkinliklere önem veriyoruz dedi.

otizm3

Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi ile yakın işbirliği içinde olan Yaşar Üniversitesi’Endüstriyel Tasarım’’ ve ‘’Müzik Bölümü’’ akademisyenleri de hafta boyunca okula ziyaretler gerçekleştirdi. Otizmli çocukların hayatın her alanında endüstriyel tasarım sürecinin içine dahil edilmesi için neler yapılması gerektiği ele alınarak bu yönde çalışmalar başlatıldı.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kürşat Terci de otizmlilerin eğitiminde ritm, enstrümanlar ve notalar eşliğinde yeni bir çalışma başlatacaklarını belirtti. Endüstriyel Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi Sevi Merter ise otizmli çocukların eğitim ve yaşam alanlarında nelere ihtiyaç duyduklarının saptanacağını vurguladı.

otizm ata (1)
Güzelbahçe bulunan eğitim merkezinde 22 öğrenci eğitim görüyor. Yurt dışında otizimle ilgili uluslararası üç toplantıya katılan Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, eğitim alan çocukların kuvvetli bir algılama düzeyine sahip olduğunu belirterek öğrencileriyle sık sık bir araya geliyor. Selim Yaşar, 18 Mart Haftası nedeniyle otizmli öğrencilere bayrak ve Atatürk’le ilgili konularda da bilgi verdi.

Güzelbahçe’de bulunan ve ücretsiz eğitim veren Özel Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Okulu’nun Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar ise otistik bireylerin iyi bir eğitimle toplumla bütünleşmelerinin sağlanabileceğine dikkat çekerek ‘’Otizmli öğrenciler zihinsel engelli değildir. Tam aksine algılamaları son derece yüksektir. Okulumuzda bu gerçeğin ışığında eğitim faaliyetlerini sürdürmekteyiz.  Spor ve müzikte eğitim sürecinde son derece önemli ve etkili. Zira otizimli çocukların kuvvetli bir algılama düzeyleri var. Özellikle bireysel çalışmalarda çabuk kavrıyorlar ve öğreniyorlar. Ancak bu eğitim süreci uzun ve sabır gerektiriyor. Bu nedenle çalışmalarımızda bizleri destekleyen Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar olmak üzere Yaşar Üniversitesi’nin ve Yaşar Eğitim Kültür Vakfı’nın yönetimine teşekkür ediyoruz. dedi.