Orhan Veli şiirleri notalarda hayat buldu

 

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik ile Orhan Veli şiirleri doğumunun 100’uncu yılında notalarda hayat buldu.

orhan veli

Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlik ile Şair Orhan Veli doğumunun 100’uncu yıl dönümünde anıldı. Türk modern şiirinin öncülerinde Şair Orhan Veli’nin şiirleri, viyolada Ruşen Güneş ve piyanoda Tülay Gürerk ile notalarda hayat buldu.

orhan veli (4)
Tülay Gürerk-Ruşen Güneş

BABASI ORHAN VELİ’NİN SINIF ARKADAŞIYDI

Orhan Veli ile Babası Kazım Güneş’in Ankara Lisesi’nden sınıf arkadaşı olması nedeniyle Orhan Veli’nin şiirleriyle erken yaşta tanışan Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi, Devlet Sanatçısı  Ruşen Güneş, sanatçının şiirlerini notalarla birleştirdi. Orhan Veli’nin “Anlatamıyorum”, “Bedava”, “Yalnızlık Şiiri” ve “Ayrılış” gibi şiirlerini Robert Schumann’ın Peri Masalları bestesiyle birleştiren Güneş, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

orhan veli (2)
Ruşen Güneş-Devlet Sanatçısı- Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi

KISA YAŞADI ÇOK ŞEY KATTI

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan Orhan Veli’nin günlük Türkçeyi şiire aktardığını belirterek, “Orhan Veli’nin şiirlerini okurken bu şiiri bizde yazabiliriz hissine kapılıyoruz. İşte yenilikçilik budur. Orhan Veli   kısa ömrüne çok şey katmayı bilmiştir. Bu yüzden Orhan Veli çağları aşarak nesilden nesle ulaşacaktır” dedi.

Prof.Dr.Murat Barkan-Yaşar Üniversitesi Rektörü
Prof.Dr.Murat Barkan-Yaşar Üniversitesi Rektörü

RUŞEN GÜNEŞ KİMDİR?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sınav ile atanan ilk solo viyolacısı olan Ruşen Güneş, 2008 yılından bu yana Yaşar Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapıyor. İngiliz Oda Orkestrası’nda dört yıl görev aldıktan sonra 1989-1987 yılları arasında Londra Filarmoni Orkestrası’nda ve BBC senfoni orkestrasında aynı görevi 2000 yılına kadar sürdüren Güneş, Ahmed Adnan Saygun, Necil, Kazım Akses, Cengiz Tanç, Yalçın Tura’nın konçertolarını çaldı ve Saygun ‘un Viyola Konçertosu’nu Londra Filarmoni Orkestrası ile seslendirerek CD’sini kaydetti.