Önce kendi yeteneklerinizi bilin sonra tercihte bulunun

Üniversite sınavını geride bırakan öğrenciler için tercih zamanı başladı. Aile ve çevre baskısıyla tercihte bulunmayın diyen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer adaylara yeteneklerinizi ve isteklerinizi bilip, ona göre adımlar atın önerisinde bulundu. Prof. Dr. Dinçer, “Adaylar öncelikle kendi yetenekleri çerçevesinde mutlu olacakları bir alanı seçmeliler. Sonradan pişmanlık duyacakları, çalışmak istemedikleri meslek alanlarını tercih etmesinler” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer adaylara yeteneklerinizi ve isteklerinizi bilip, ona göre adımlar atın önerisinde bulundu.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer adaylara yeteneklerinizi ve isteklerinizi bilip, ona göre adımlar atın önerisinde bulundu.

ŞEHİR ÇOK ÖNEMLİ

 Öğrencilerin yükseköğrenim için yıllarını geçirecekleri şehirleri de iyi araştırmaları gerektiğinin altını çizen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, bölüm seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle anlattı:

“Şehir çok önemli, kimse bunu yadsıyamaz. Büyük metropollerdeki üniversiteler stajlardan tutun da kültürel, sosyal faaliyetlere kadar bir üniversite öğrencisinin bulabileceği, yararlanabileceği her şeyi sunabiliyor. Sanılanın aksine önce şehir seçilir. Büyük şehirlerimizin hepsinde çok iyi üniversiteler var. Öğrenci İzmir mi, İstanbul mu, Ankara mı ona karar versin. Adaylar tercihlerini yaparken üniversiteleri araştırırken akademik kadrolarını, bölümlerini, ders içeriklerini, akademik yayınlarını, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmalarını, sanayi işbirliği süreçlerini, çift ana dal/yan dal imkanlarını, Erasmus ve diğer yurtdışı değişim programları gibi akademik imkanları çok iyi değerlendirmeliler. Kısaca; yaşamak istedikleri kentin sunacağı sosyal ve kültürel olanakları da çok iyi araştırmalılar.”

tercih (1)

BUTİK BİR ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

tercihh

Yaşar Üniversitesi’ni öne çıkaran farklılıklara değinen Dinçer, “Yaşar Üniversitesi öncelikle butik bir şehir üniversitesidir. Yaşar Üniversitesi’nin arkasında yılların deneyimine sahip Yaşar Topluluğu bulunmaktadır. Bu çok önemli bir konu. Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü şehrin merkezinde butik bir kent üniversitesi olmanın tüm avantajlarını sunuyor. Kampüsümüz öncelikle ulaşım kolaylığı açısından müthiş avantajlara sahip. Kampüsümüzün tam karşısında İzmir Metrosu istasyonu, hemen yanındaki İzmir – Çeşme ve Aydın Otoyolu ile çevre yolundan 5 dakika mesafede otogar, 15 dakikada ulaşılabilecek Adnan Menderes Havalimanı bulunmaktadır. Özellikle metro ile şehir merkezine kısa sürede ulaşım büyük rahatlık sağlamaktadır. Yine kampüsümüze çok yakın alışveriş merkezleri, Bornova’da üniversite öğrencilerinin ilgi gösterdiği birçok sosyal mekan bulunmaktadır” dedi.

tercih (3)

KATMA DEĞER YARATABİLEN GENÇLER

 Yaşar Üniversitesi’ni seçen öğrencilerin hangi imkanlara sahip olacağına da değinen Dinçer, “Üniversitemiz analitik düşünebilen, sorgulama ve kıyaslama yeteneğine sahip, toplumsal sorumluluk bilinciyle sorun çözme becerileri gelişmiş, katma değer yaratabilen, çağdaş, yenilikçi ve inovatif bireyler yetiştirmeyi amaçlar. Öğrencilerimizin aynı anda sanatsal ve tasarımsal beğenilerinin de gelişmesini sağlamak üniversitemizin üstlendiği sorumluluklar arasındadır. Üniversitemiz öğrencileri Yaşar Üniversitesi kurum kültürü ile “Bilim, Birlik, Başarı” ilkesi doğrultusunda eğitimlerini tamamlarlar. Bu doğrultuda mezunlarımız üniversite sonrasında da kariyer hayatları boyunca bu kültürü farklı kurumlara taşırlar ve “Yaşar Üniversiteli” olma bilincini her zaman korurlar.” bilgisini verdi.