Olimpiyatın iki İzmirlisi

Yaşarlı İpek ve Ece Arjantin’de İzmir’e gurur verdi

İstanbul’un 2020 olimpiyatlarını almak için yarıştığı Arjantin’de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin belirlediği 43 sporcu arasında yer alan Yaşar Üniversitesi öğrencisi milli triatloncular Ece Bakıcı ve İpek Öztosun, Türkiye’yi temsil etmenin büyük gururunu yaşadı.

Olimpiyat(1)

Türkiye’nin elendiği final gecesi gözyaşlarına hakim olamadıklarını belirten İzmirli sporcular, en büyük hedeflerinin 2020 Olimpiyatları’nda ülkemize altın madalyayı getirmek olduğunu söyledi.

Tek yürek olduk

Triatlon alanında Türkiye’ye ilk uluslararası madalyaları kazandıran Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Ece Bakıcı (21)  ve İpek Öztosun (19) İzmir’i bir kez daha gururlandırdı.

Hasan Arat

5 gün boyunca çok çalıştık

Balkan şampiyonu tiriatlet Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Ece Bakıcı, olimpiyat eleme heyecanının yaşandığı Arjantin’in Buenos Aires şehrinde 5 gün boyunca ülkelerine tam destek verdiklerini belirterek duygularını şöyle paylaştı:

“Arjantin’de tek kelimeyle mükemmel bir atmosfer vardı. Rakip ülkelerden Japonya ve İspanya’nın popüler sporcuları ile yer almalarının aksine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yaşları 18-25 arasında değişen genç sporcularıyla katıldı. Bu bizlere de büyük gurur verdi. En çok da final gecesi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hep bir ağızdan söylerken gururlandık. Ayrıca 5 gün boyunca çeşitli görevlerde yer aldık. Ben de Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerine verilen bir kokteylde üyelerle birebir görüşme fırsatı buldum. Hepimiz final gecesi Türkiye’nin kazanacağına yürekten inanmıştık. Dolayısıyla kaybetmemiz bize büyük üzüntü verdi. Hatta eleme anında gözyaşlarımıza hakim olamadık.”

Yaşar Üniversitesi'nin milli sporcu öğrencileri Ece Bakıcı ve İpek Öztosun İzmir'e gurur yaşattı.
Yaşar Üniversitesi’nin aynı zamanda milli sporcu olan öğrencileri Ece Bakıcı ve İpek Öztosun İzmir’e gurur yaşattı.

Başbakan olimpiyat madalyası istedi

Eleme gününün ardından Arjantin’den İstanbul’a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağıyla döndüklerini belirten Türkiye’nin triatlon alanında aldığı en iyi dereceye sahip Yaşar Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi İpek Öztosun ise tek hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılıp ülkemize madalya kazandırmak olduğunu söyledi. Öztosun, “Başbakan Erdoğan, uçakta bizimle sohbet etti, branşımızı sordu. Bizden olimpiyatlara katılıp ülkemize madalya kazandırmamızı istedi. Amacımız, olimpiyatları kaybedince üzülen ülkemizi bu olimpiyatta madalya getirerek sevindirmek” dedi.

Milli sporcuların aldığı derecelerden bazıları şöyle:

İpek Öztosun

Avrupa Kupası İstanbul 2013 genç bayanlar 2’incisi

Edirne Duatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 2.’si

Elazığ Triatlon Balkan Şampiyonası genç bayanlar 3.’sü

Ece Bakıcı

Antalya Üniversiteler Triatlon Şampiyonası 1.’si

2012 Balkan Triatlon Şampiyonası 1.’si

Edirne Duatlon Balkan Şampiyonası elit bayanlar 2.’si

3 yıl üst üste 50 metre kurbağalamada Türkiye şampiyonu

Triatlon nedir?

Yüzme, bisiklet ve koşunun peşi sıra yapıldığı olimpik ve bireysel spor branşıdır.