Öğrencilerden geleceğin ofis tasarımları

Öğrencilerden geleceğin ofis tasarımları

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, geleceğin ofis mobilyalarını tasarladı. Alternatif kullanılma şekilleriyle öğrencilerin gözünden hazırlanan konsept ürünler, üniversitede sergileniyor.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri, mobilya tasarımı dersi kapsamında, geleceğin ofis mobilyalarını tasarladı. Öğretim Görevlileri Cengiz Ultav, Sevda Balcıoğlu, Murat Arıkurt, Can Külahçıoğlu ve Burçin Hancı yönetiminde, 3 kişilik gruplar halinde çalışan öğrenciler, her ürün için ayrı bir konsept oluşturdu. Yaklaşık 3 ay süren çalışmaların büyük bir kısmını ders saatleri dahilinde sınıflarda hazırlayan öğrenciler, geri kalan sürede ise atölyelerde görev aldı. Büyük emek harcanarak oluşturulan eserler, dönem sonunda eğitmenlere teslim edildi.Alternatif görünüş ve kullanım şekilleriyle eğitmenlerin de büyük beğenisini kazanan ürünler Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde sergilenmeye başardı.

Çevreye duyarlı projeler
Öğrencilerin proje konularına uygun olarak kullanıcı profili ve senaryo oluşturarak çalışmaları tamamladıklarını belirten Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarımcı Cengiz Ultav, hem iç hem de dış mekanda güncel problemlere, tasarladıkları mobilyalar ile çözüm aradıklarını söyledi. Öğrencilerin gelecek ders yılında çevreye duyarlı farklı projeler de üreteceğini belirten Ultav, “Önümüzdeki dönem öğrencilerimizle Selçuk Yaşar Kampüsü ve başka kamusal mekanların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarım çalışmaları yapmak istiyoruz. Ortaya çıkan ürünleri o mekanların bir parçası haline getirmek gibi fikirlerimiz var” dedi.

Tasarımlar MODEKO’da sergilenecek

Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin gözünden, farklı konseptlerde tasarlanan ofis mobilyaları, üniversitedeki serginin ardından, önümüzdeki ay Kültürpark açılacak MODEKO Ev-Büro Mobilyaları ve Dekorasyon Fuarı’nda sergilenecek.

Haber : Hande Sönmez- İletişim Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi

no images were found