Öğrenciler sordu, Rektör yanıtladı

Hem sundular hem yönettiler

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Ben TV tarafından yürütülen “Televizyon Haberciliği Atölye Çalışması” kapsamında hem kamera önünde hem de kamera arkasında yeteneklerini ortaya koydular. Ben TV’den yayınlanan “Öğrenci Soruyor Rektör Cevaplıyor” isimli programda Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan’ı ağırlayan öğrenciler sunuculuktan yönetmenliğe, kameramanlıktan stüdyo şefliğine kadar programın tüm yapım aşamalarında görev aldılar.

Günümüzün gözde mesleği televizyon gazeteciliği konusunda kendisini geliştirmek isteyen öğrencilere yönelik olarak Yaşar Üniversitesi’nde başlatılan “Televizyon Haberciliği Atölyesi” başarısını ekrana taşıdı. İzmir’in önde gelen gazetecilerinden Ben TV’nin Kurucusu Erol Yaraş tarafından yürütülen atölye çalışmaları kapsamında habercilik alanında bilgiler alan öğrenciler ilk habercilik pratiğini de ekran önünde gerçekleştirdiler. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin yönetmen, sunucu, editör, stüdyo şefi, kameraman olarak  görev aldığı programda Rektör Prof. Dr. Murat Barkan’a da soruları yine Yaşarlı öğrenciler yöneltti.

EXPO’ya biz de destek veriyoruz

Yaklaşık 45 dakika süren program boyunca Rektör Barkan’dan üniversitenin gelecek hedeflerini öğrenen gençler üniversitenin EXPO 2020’ye olan katkısı hakkında da bilgi aldılar. Yaşar Üniversitesi’nin iletişim stratejileri konusunda EXPO 2020’ye destek verdiğini hatırlatan Rektör Barkan, “Üniversite olarak bilim kurulunda zaten yerimiz var . EXPO 2020 süreci içinde kamuoyuyla iç ve dış görsel işitsel materyallerin sunumu, iletişim stratejileri, İzmirlilere bu işin algılatılmasını sağlamak gibi konularda akıl danışılan üniversite Yaşar Üniversitesi’dir” dedi.

İzmir’e karşı sorumluluklarımız var

Birkaç yıl içinde üniversiteyi bekleyen yeniliklerin de olduğunu müjdeleyen Rektör Barkan aynı zamanda bir kent üniversitesi olarak İzmir’e karşı sorumlulukları olduğunu söyledi. Barkan açılacak yeni programlar için şunları söyledi:

“Yaşar Üniversitesi yeniliklere doymayan bir üniversite. Bizim içinde bulunduğumuz kente karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukların bilincindeyiz. Yaptığımız işlerde mutlaka bir İzmir imzası olacak. 2012-2013 döneminde, her zaman olduğu gibi, İzmir’in var olan potansiyellerine katkı sağlarken geleceğine de yatırım yapmak üzere Meslek Yüksekokulumuza “Yat ve Marina İşletmeciliği” programını kazandırmak üzere çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca Türkiye’de yer almayan pek çok yenilik üniversitemizdeki bölümlerde yer alacak. Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü ve İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ortak alanında “Elektronik Müzik” Programı, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarımı ve Müzik Bölümü ortak alanında “Film Müziği” programları başlatılacak. Yine “Elektronik Animasyon”, “Bilgisayar Oyunları Tasarımı” ve “Navigasyon ve Similasyon” programları da hedeflenen programlar arasında yer alıyor.”

no images were found