Öğrenci projeleri Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde

Yaşar Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin bahar dönemi final projesi ‘Hello Museum’ Ege Üniversitesi Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde sergilendi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve ziyaretçileri sanal müze kavramı ile tanıştıran müzede sergilenen Hello Museum projesi büyük ilgi gördü.

KAĞIDIN TARİHİ

Müze deneyiminin dijital araçlarla artırılmasını amaçlayan projenin danışmanlığını üstlenen Yaşar Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Dr. Daniele Savasta ve Ceren Kayalar, “Proje süresince öğrenciler müzeyi sık sık ziyaret ederek Müze Koordinatörü Nedim Sönmez’in rehberliğinde eserleri incelemiş ve detaylı araştırmalarını tamamlayıp prototip fikirlerini sunmuşlardır. Proje kapsamı etkileşim tasarımı pratiğine odaklanan hedefler  ile şekillenmiş ve öğrencilerin bahar dönemi boyunca projeler geliştirerek deneyim kazandıkları fiziksel prototipleme araçları ile gerçek bir müze içerisinde ve müzede sergilenen işler bağlamında proje üretmelerine fırsat sağlamıştır. Kağıdın tarihi, üretim süreci ve ebru sanatı hakkında etkileşimli deneyimler, akordeon kitap ve çocuk kitapları üzerine etkileşimli hikaye anlatımı ve müzedeki eserlerin dokunulmazlığı konusu etrafında 7 adet proje müzedeki ilgili eserlerin yanında sergilendi.” bilgisini verdiler.