Nehir başardı, sıra başka kızlarımızda

Türkiye’deki kız çocuklarına başarıları ile ilham vermeleri için seçilen 6 Türk kızından biri de Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Piyano Bölümü Öğrencisi Nehir Özzengin oldu. Nehir’in aralarında Belçika ve İtalya’da düzenlenen 4 uluslararası piyano yarışmasında dereceleri bulunuyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’deki kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmeyip eğitimlerine devam edebilmeleri ve destek olunduğu takdirde her şeyi başarabileceklerine olan inançlarını artırmak amacı ile bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında kamu spotu hazırladı. Kamu spotunda spor, bilim, fizik, matematik, güzel sanatlar gibi farklı alanlarda uluslararası başarılar kazanmış 6 kız çocuğuna yer verildi. Film tüm yayın organlarında 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nden itibaren süresiz olarak yayınlanmaya başladı.

5 YILA 4 ULUSLARARASI ÖDÜL SIĞDIRDI

 Bakanlık tarafından bu anlamlı projede yer alması için seçilen TAKEV İlköğretim Okulları 7’inci sınıf öğrencisi Nehir Özzengin, anne ve babasının büyük desteği ile 4,5 yaşında piyano eğitimi almak için ilk adımı attığını anlattı. 5 yıl önce burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi almaya başlayan Nehir, Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve 3’üncülük; Belçika’da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve son olarak 26 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2’incilik ödüllerinin sahibi oldu.

ANNE VE BABALARIN DESTEĞİ ŞART

 Türkiye’deki tüm kız çocuklarının okuyabilmelerini can-ı yürekten istediğini dile getiren başarılı piyanist, “Ülkemi çok seviyorum. Uzun yıllardır müzik alanında ilerlemek, başarılı olmak ve ülkemin göğsünü kabartan uluslararası başarılar elde edebilmek için büyük bir gayret sarf ediyorum. Kız çocukları için böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak beni hem çok mutlu etti hem de çok fazla gururlandırdı. Umarım bu proje ile birlikte kız çocuklarına umut olup eğitimlerine devam etmeleri için gereken cesareti verebiliriz. Ben anne ve babası tarafından desteklenen her çocuğun mutlaka her alanda çok başarılı olacağına sonsuz inanıyorum.

Umarım ülkemdeki tüm çocuklar okuyabilir ve eğitim hayatlarını tamamlayabilirler. Bundan sonra da ülkemdeki kız çocuklarına örnek olabilmek için var gücümle çalışmaya devam edeceğim” dedi.

BAŞKA PROJELERE DE DESTEK VERİYOR

 Nehir Özzengin ayrıca geçtiğimiz aylarda ‘Çocuk Felcine Son’ temalı sosyal sorumluluk projesinde de gönüllü olarak yer aldı. Özzengin, Rotary Senfoni Orkestrası ile birlikte Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bin 200 seyircinin katıldığı konserde sahne alarak projeye destek verdi.

 Kamu spotunda yer alan başarılı diğer kızlar ise şu isimlerden oluştu:

Ayşe Begüm Onbaşı: Avrupa ve Dünya Şampiyonu jimnastikçi

Açelya Özçelik: Dünya Aritmetik Olimpiyatları Zihinsel Karekök kategorisi birincisi

Elif Keskin: Dünya Okullar arası Satranç Şampiyonası 3.’sü

Deniz Gülbaharlı: Genius Olimpiyatları Fizik Kategorisi Dünya 2.’si

Zeynep Ahsen Kaya: 2017 YGS’de 4 puan türünde Türkiye birincisi