Müziğin kalbi Yaşar’da atacak

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, 28 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında çeşitli ülkelerden dünyaca ünlü birçok sanatçı ve akademisyenin katılımıyla, Uluslararası Müzik Günleri ve Fuarı düzenliyor. Etkinlik kapsamında, sanatçı ve eğitmenler birçok atölye- ustalık sınıfları ve konserler yapacak.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde 6 gün sürecek Uluslararası Müzik Günleri ve Fuarı’na, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Litvanya ve Polonya gibi ülkelerden gelecek olan sanatçı ve eğitmenler, piyano, gitar, çello, vokal, flüt, caz ve kompozisyon alanlarında birçok atölye, ustalık sınıfları ve konserler yapacak. Ayrıca, hafta boyunca enstrüman ve müzik kitapları fuarı gerçekleştirilecek.

Print

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Konser Etkinlikleri Koordinatörü Payam Gül Susanni, “Hafta boyunca, dünyaca ünlü sanatçı ve akademisyenler Arthur Lipner, Angelo Ragno, Constantin Sandu, Daniela Troiani, Filippo Lattanzi, Gianni Lenoci, Gemma Dibattista, Karolina Jarosz, Marilena Liso, Pier Francesco Forlenza, Tom Sol, Vincenzo Palermo, Claudio Marini, Vittoria Licari, Massimo Fellici, Flavio Danilo Maddonni ve Gabriele Prodi’nin hem öğrencilerle bir araya gelecek hem de çeşitli konserlerle katılımcılara müzik dolu günler yaşatacak” dedi.  Susanni, tüm etkinliklerin İzmirlilere açık olarak gerçekleştireceğini ve ücretsiz olduğunu belirterek konser detayları için bölümlerinden bilgi edinilebileceğini kaydetti.