Missouri State Üniversitesi ile Yaşar Üniversitesi’nden eğitimde işbirliğiMissouri State University and Yaşar University to collaborate in education

ABD’nin saygın üniversitelerinden Missouri State Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ile öğrenci değişim anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında iki üniversite öğrencileri her iki kurumda da ders alabilecekler. Anlaşma dil çalışmalarını, yüksek lisans programlarını ve kısa yaz programlarını da kapsıyor.

Fotoğraftakiler: (Soldan: Tuğba Dass-Prof.Dr.Cemali Dinçer-Dr. Jane Robison-Engin Ayvaz)

ÖĞRENCİLERİMİZ BÜYÜK İLGİ GÖSTERECEK

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile bir araya gelen Missouri State Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Müdürü Dr. Jane Robison “Yaşar Üniversitesi vizyonu ve sunduğu imkanlar ile birlikte çalışmak istediğimiz bir yükseköğretim kurumu. Öğrencilerimizin Yaşar Üniversitesi himayesinde İzmir’de düzenlenecek yaz programlarına büyük ilgi göstereceğiniz düşünüyoruz” dedi.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer-Missouri State Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi Müdürü Dr. Jane Robison

YURTDIŞI İMKANLARI ARTIYOR

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise iki kurum arasındaki benzerliklere dikkat çekerek bu anlaşmadan olumlu beklentileri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Dinçer, “Uluslararasılaşma stratejik önceliklerimiz arasında bulunuyor. Bu gibi anlaşmalarla öğrencilerimize yurtdışında sunduğumuz imkanları çeşitlendirmeye devam ederken, kampüs alanımızı da çok kültürlü bir yapıya kazandıracağız” diye konuştu.

An agreement for student exchange programs was signed between Yaşar University and Missouri State University, one of the reputable universities in the US. As part of the agreement, students from the two universities will be able to take courses offered at these universities. The agreement also applies to language studies, graduate programs, and short term summer programs.

“OUR STUDENTS WILL SHOW GREAT INTEREST”

“Yaşar University is a higher education institution with which we would like to collaborate thanks to its vision and the opportunities offered. We are of the opinion that our students will show great interest towards summer programs to be held in İzmir under the auspices of Yaşar University,” expressed Dr. Jane Robison, Executive Director of Missouri State University’s English Language Institute, during the meeting held with the participation of Prof. Dr. Cemali Dinçer, Rector of Yaşar University, at the Selçuk Yaşar Campus.

MORE OPPORTUNITIES TO STUDY ABROAD

“Globalization is among our strategic priorities, and this agreement will enable us to diversify into new study-abroad opportunities for our students and render our campus a more multicultural setting,” said Yaşar University’s Rector Prof. Dr. Cemali Dinçer, who also expressed that they are convinced that this agreement will yield fruitful results while also highlighting the similarities between the two institutions.