Matematiği sevdiren üniversite

Ege Bölgesi  matematiğin olimpiyat merkezi olacak

Yaşar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği eğitim hamleleriyle Ege’de matematik olimpiyatlarının merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye’de ilk kez ‘olimpiyat problemleri çözme teknikleri’ dersini müfredatına alan Yaşar Üniversitesi, Ege’de matematik olimpiyatlarına öğretmen yetiştiren tek üniversitesi olarak da hizmet veriyor. Aynı zamanda Ege Bölgesi’nde dünya genelinde düzenlenen Amerikan Matematik Yarışma Sınavları’nı gerçekleştirmekle yetkili tek uygulama merkezi seçilen üniversite matematikteki iddiasını ortaya koyuyor.

Ege’nin öğretmenlerini Yaşar yetiştiriyor

2012 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim İnsanını Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) “Lisans ve Lisans Öncesi Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı” çerçevesinde liselerde görev yapan matematik öğretmenlerine TUSİ-Ortaöğretim Matematik Öğretmenleri Olimpiyat Eğitim Kamplarında eğitimler veriliyor. Eğitimler ise Ege Bölgesi’nde yalnızca YÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Rafail Alizade ile Yrd. Doç. Dr. Refet Polat’ın koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Böylece Ege’de ulusal ve uluslararası düzeyde matematik olimpiyatlarına katılacak öğrencileri yetiştirecek öğretmenler de Yaşar Üniversitesi’nin katkılarıyla yetişiyor.

Matematik (1)
Prof. Dr. Rafail Alizade – Yrd. Doç. Dr. Refet Polat

Olimpiyata hakim öğrenciler

Matematik olimpiyatlarında dünya sıralamasında hızla yükselişe geçen Türkiye’nin lisans ve lisansüstü öğrencilerine de katkı koymak amacıyla ilk kez  ‘olimpiyat problemleri çözme teknikleri’ dersini müfredatına ekleyen Yaşar Üniversitesi ‘matematik olimpiyatlarına’ hakim öğrenciler yetiştiriyor.  

Matematik

En çok Yaşar tercih edildi

Geçtiğimiz yıl dünya genelinde 5 bin 100 okuldan 413 bin öğrencinin başvurduğu Amerikan Matematik Yarışma Sınavlarını Ege’de düzenlemekle yetkili tek üniversite olan YÜ bu alanda da büyük bir başarı daha gösterdi. YÜ, Türkiye’den sınava katılımın en yoğun olduğu üniversite oldu.