LİYAKAT, GELECEĞE GENÇLERLE BİRLİKTE BAKIYOR

LİYAKAT, GELECEĞE GENÇLERLE BİRLİKTE BAKIYOR

LİYAKAT-Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği geleceği gençlerle birlikte planlıyor. Genç girişimcilerin desteklenmesi ve gençlere yönelik eğitim faaliyetleri ile dikkat çeken LİYAKAT Derneği, Yaşar Üniversitesi ile işbirliği yapıyor.

Öğrencilerin iş dünyası ile iletişimini güçlendirmek ve LİYAKAT Derneği’ne genç bakış kazandırmak amacıyla yürütülen çalışmada, Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Yaratıcı Fikir Atölyesi (YAFA) bünyesinde projeler hazırladı. Düzenlenen yarışmada ExPRess isimli grubun hazırladığı proje üçüncü seçilirken, BeeCreative’in projesi ikinci oldu. Birinciliğe ise İnovasyon adlı grubun projesi layık görüldü.

GENÇLER MOTİVASYONUMUZU ARTIRIYOR

LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, ana hedeflerinden birinin iş dünyasına genç girişimciler katmak olduğunu belirterek, gençlere eğitim süreçlerinde destek olmak gerektiğini soyledi. İş dünyası ile gençlerin buluşacağı çeşitli platformlar oluşturmanın önemine dikkat çeken Eskinazi, “İş dünyasının deneyim ve tecrübelerini gençlere aktarmak çok önemli. Ama bizlerin de gençlerden öğreneceği çok şey var. Her şey hızlı gelişiyor. Çağa ayak uydurmak gençlerle birlikte olunca daha kolay. LİYAKAT Derneği olarak, gençler için yapacağımız çalışmalarda onların beklentilerini karşılayabilmek için onların bakış açısına ihtiyacımız vardı. Yaşar Üniversitesi’nin birbirinden değerli öğrencileri ile yaptığımız çalışma bu anlamda çok değerli. Gençler bizim motivasyon kaynağımız” dedi.

“İZMİR, GELECEĞİN ŞEKİLLENDİRİLDİĞİ BİR KAMPÜS”

LİYAKAT Derneği’nin bir yıllık faaliyetlerini kapsayan proje çalışmasının gençlerle iş dünyasını biraraya getirdiğini ifade eden Eskinazi, birinci seçilen projenin hayata geçmesi için yine birlikte çalışacaklarını vurguladı. Eskinazi, “İzmir son yıllarda sayıları giderek artan üniversiteler ile büyük bir kampüs haline geldi. Sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, yerel yönetimler, iş dünyası bunu iyi değerlendirmeli. Geleceğe yönelik tüm projelerin kaynağı üniversitelerdir. Bu kaynağı doğru kullanmalı ve İzmir’in geleceğini birlikte şekillendirmeliyiz. Sadece bilim adamlarını değil, öğrencileri de bu oluşumun içine katmalıyız. Gençlerimiz çok iyi yetişiyor, donanımlılar. Bu özelliklere bizlerin deneyim ve tecrübelerini eklersek, ortaya büyük bir güç çıkıyor. Geleceğin genç girişimcileri ile şimdiden birarada olmak, onlarla birlikte çalışmak beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Öğrenciler ile iş dünyasını biraraya getiren projelerin önemine değinen Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, öğrencilerin projeleri hazırlarken heyecanla çalıştıklarını belirtti. Prof. Barkan, “Öğrencilerimiz tüm yaratıcılıklarını ortaya koydu. Üniversitemizin tüm teknolojik imkanlarından yararlanmalarını sağladık. Bütün bu çabaları LİYAKAT Derneği taçlandırdı. Bu proje bizleri motive etti. Bu tür çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

GENÇLER İŞ DÜNYASI İLE BULUŞTU

LİYAKAT Derneği Proje Yöneticisi Bilgi Gökmen Şenel, öğrencilerin hazırladıkları projelerin çok başarılı olduğunu belirterek, halkla ilişkiler ve tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra girişimciliğin artırılmasına yönelik kampanya örneklerinden oluşan projelerin heyecan verici olduğunu söyledi. Şenel, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri LİYAKAT Derneği’nin yıllık programına ışık tutacak, projeler hazırladı. Toplam 21 öğrencinin oluşturduğu 3 grubun hazırladığı projelerin özel bir jüri tarafından değerlendirilmesini istedik. Değerlendirme sonucunda birinci olan projeyi, yıl boyunca yapacağımız etkinlikler kapsamında değerlendirmeye çalışacağız. Aynı zamanda birinci olan gruptaki 7 öğrenciye LİYAKAT Derneği tarafından iş yaşamında destek sağlanacak. Sivil toplum Örgütü ve üniversite işbirliğinin güçlenmesi açısından önem taşıyan işbirliği, öğrenciler ile iş dünyasından temsilcileri biraraya getirmesi nedeniyle de büyük önem taşımaktadır.”

Proje değerlendirme toplantısında jüri üyeleri arasında Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Dünya Gazetesi İzmir Temsilcisi Serap Zeybek Ihlamur, Milliyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Dilek Gappi, Habertürk Gazetesi İzmir Bürosu Haber Müdürü Meltem Seyis ve İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay yer aldı. LİYAKAT Derneği tarafından proje hazırlayan öğrencilere teşekkür belgesi verildi.

no images were found