Kent tasarım atölyesinde ilk eğitim

Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nin  (KETA) “Ortak Akıl ve Üretim Atölyesi” kapsamında ilk konuğu Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi  Kerem Kaban oldu.
Kent Tasarım Atölyesinde çocuklara Peter&Wolf animasyon filmini izleten Kaban,  daha sonra çocuklardan film ile ilgili fikirlerini, görüş ve beklentilerini alıp  sinema- terapi üzerine eğitim verdi. Bu eğitimden keyif alan çocuklar animasyon filmdeki karakterle empati kurarak kişisel dünyalarındaki hayallerini ve toplumla olan ilişkilerini gözden geçirme ve geliştirme fırsatı bularak kendi dünyalarında  farklı bir yolculuğa çıktı. Kısa süre önce kurulmasına rağmen KETA’ya  ilgi ve destek her geçen gün artıyor. Önümüzdeki günlerde diğer atölye çalışmalarının da gerçekleşeceği etkinliklerde sinema terapi eğitimleri gençlerle devam edecek.

1422779530_normal

Sinema terapi nedir?
Belli periyotlarda, belli bir sinema filmi seçilerek, belli gruplara izlettirilen, film sonunda uzmanların katılımlarıyla gerçekleştirilen seanslara “Sinema terapi” denir. Burada amaç filmdeki konuyla ilgili uygun grupların ayarlanması soru-cevap şeklinde katılımcıların filmle ilgili fikir, görüş, düşünce ve duygularının aktarılması istenir. İzleyicilere filmde, kendilerine en yakın hissettikleri karakterlerin yanı sıra, filmin hangi sahnelerinden ne kadar etkilendikleri konusuna kadar bir çok soru sorulur.