Kampüste Canlı Kırmızı

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü, “Kampüste Canlı Kırmızı” etkinliğiyle, reklamda yaratıcılığı destekleyen ve teşvik eden Kırmızı Ödülleri’nin Koordinatörü Gürül Öğüt’ü ağırladı. Öğüt, öğrencilere yaratıcı reklamları, Türkiye ve dünya örnekleriyle anlattı.

YSR Kirmizi (2)

Selçuk Yaşar Kampusü’nde gerçekleştirilen Kampüste Canlı Kırmızı programına katılan Hürriyet Gazetesi Pazarlama İletişimi ve Kırmızı Ödülleri’nin Koordinatörü Gürül Öğüt, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Atabek, öğrencilerin teorik dersleri pratiğe çevirmelerini hedeflediklerini belirterek, deneyimlerin paylaşıldığı sektör buluşmalarını önemsediklerini söyledi.

YSR Kirmizi (4)

Gürül Öğüt, Kırmızı Ödülleri’ni, reklam ajansı ve reklam veren arasındaki ideal ilişkinin püf noktalarını, etkinlik ve yaratıcılık arasındaki ilişkiyi, dünyadan ve Türkiye’den etkili ve yaratıcı reklam örnekleriyle öğrencilere anlattı. Öğüt’ün sunumunun ardından, katılımcı öğrenciler tüm zamanların Kıpkırmızı Ödülleri arasından en beğendiklerini seçti. Öğrencilerin seçimi, geçen yıl Kıpkırmızı Bölge’yi kazanan Otizm Vakfı için “Gündelik yaşam bazıları için çok daha zor” sloganıyla hazırlanan Ankara’dan SvStudios’un çalışması oldu.

Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt- Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç.Dr.Ferah Onat
Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt- Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Doç.Dr.Ferah Onat

Sunumun ardından, akademisyenler, Kırmızı Ödülleri Koordinatörü Gürül Öğüt, reklam ajanslarının temsilcilerinin de katılımıyla, öğrenciler kendilerine verilen konu hakkında ilan eskizi hazırladı. Öğrencilerin hazırladığı eskizler sergilenerek değerlendirmeye sunuldu. Öğrencilerin hazırladığı projeler oylanarak en iyi Kırmızı belirlendi.