İzmir’i birlikte tasarlayacaklar

Yaşar’dan İzmir’in kent tasarımına katkı

Kenti “tasarım merkezi” yapmak için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, konunun uzmanlarını yeniden bir araya getirdi. Toplantıya moderatörlük yapan Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, amaçlarının “Tasarımcı-Sektör-Sanayici Buluşmaları”nı gerçekleştirmek ve kenti birlikte tasarlamak olduğunu söyledi.

İzmir’i “Akdeniz’de bir tasarım merkezi” yapabilme hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte uygulanabilecek alternatif yöntemler ele alındı. İzmir’in tasarım pratiğinin, bilgisinin, donanımının ve etkinliklerinin artırılmasının hedeflendiği toplantıda, özellikle İzmir’in önde olduğu gelinlik ve mobilya gibi sektörlere vurgu yapıldı.

Tasarım bilinci gelişecek

Aynı zamanda Akdeniz Akademisi Yönetim ve Bilim Kurulu Üyesi de olan Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, moderatörlüğünü yaptığı toplantıda “tasarım” bilincinin gelişmesinin önemine değindi. Balcıoğlu, “Tasarım bilinci konusunda eğitimcilerle çalışmak ve her yaş grubuna, hatta ilköğretim öncesi çocuklara ulaşmak üzere projeler gerekiyor. Tasarımcılarla üretim sektörünün ve sanayicilerin daha sık buluşması sağlanarak süreci hızlandırmayı hedefliyoruz. Tasarım konusunda İzmir’e dair bir yol haritası çizilmeli ve fikirler hayata geçirilmeli. İzmir’deki tasarımcılara sahip çıkmak, fikirlerinin değerlendirilmesini, hayata geçirilmesini sağlayacak bağlantıları ve mekanizmaları oluşturarak onlara destek vermek istiyoruz” dedi.

kent
Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu- Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı

Önümüzdeki süreçte fuarlara katılım yapmayı planladıklarını söyleyen Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu şöyle devam etti:

“Akdeniz Akademisi olarak fuarlara bir stantla katılacağız. Fuarlarda tasarım toplantılarında vardığımız sonuçları, çeşitli tasarım projelerini ve tasarımın ne olduğunu anlatmaya çalışacağız. Ayrıca sektörle ilgili tasarımcıları buluşturma toplantıları düzenleyeceğiz. Akdeniz Akademisi’nin amaçlarından biri olan ‘tasarım pratiğini geliştirmek’ için ‘Tasarımcı-Sektör-Sanayici Buluşmaları’nı gerçekleştirmeyi de amaçlıyoruz. Böylece İzmir’de yaşayan her kesimden insanda tasarım bilincinin, anlayışının yükselmesine katkı sağlamış ve İzmir’i tasarım alanında bir yere getirmek için çalışmaları sürdürüyor olacağız.”