İzmir’den turizm atağı

 Yaşar Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu “Avrupa’daki Turizm Bilgi Sistemi Uygulamaları” başarıyla tamamlandı.

 İzmir Valiliği’nin koordinatörü olduğu ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2011 yılı teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri kapsamında hibe almaya hak kazanan “Avrupa’daki Turizm Bilgi Sistemi Uygulamaları” Projesinin faaliyetleri başarıyla tamamlandı.

 İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Konak Kaymakamlığı, Konak Belediyesi, Yaşar Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü ‘nün yer aldığı projenin ilk hareketliliği İtalya’nın Rimini kentinde, ikinci İspanya’nın Valencia kentinde gerçekleşti.

İtalya’da gerçekleşen program kapsamında; Emilia Romagna turizm operatörleri birliği (APT Servizi), Assessorato al Turismo della Provincia di Rimini, Adriatour, San Marino Turizm Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Birimi, Bologna Belediyesi Şehir Tanıtımı Birimi ile çalışma ziyaretleri yapıldı.

 Valencia Turizm Birliği, Valencia Turizm Bilgi Ofisi, Valencia Belediyesi, Valencia Bilim ve Sanat Sitesi ve Valencia Doğal Yaşam Parkı yetkilileriyle bir araya gelen İzmirli proje yöneticileri İspanyadaki çalışmalarını tamamlandı.

 Projeden kapsamında;  Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü  Başkanı Prof. Dr. İge Pırnar,  İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çağrı Bulut ve Uzman Zehra Kibar “Destination Marketing Strategies for Second Tier Cities: A Comparative Study” başlıklı akademik makale  için hazırlıklara başladı.