İzmir’de üniversiteler ve sanayicilerden işbirliği

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üniversite- sanayi işbirliğini geliştirmek için İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’daki 12 üniversite ile protokol imzaladı.

EBSO, bölgedeki üniversitelerle sanayi arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla kurduğu Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu’na (ÜSKK) yeni üniversiteler katıldı. İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’daki yeni üniversitelerin katılımıyla 2000 ve 2006 yılında yapılan işbirliği protokolleri yenilendi. EBSO’da yapılan imza töreninde konuşan Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu,  bilgi birikimini deneyimle harmanlayarak, istihdam artırmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Hiçbir üniversitemiz üniversite- sanayi işbirliği kurumu dışında kalsın istemiyoruz. Üniversite sanayi işbirliği yıllardır söylem halinde devam ediyor. Bu dönem çalışmalarımızda hep birlikte ortak akıl ile güncel teknolojiyi yakalayabilmek güncel çalışma ortamını tesis edebilmek amacıyla birlikte çalışacağımızı düşünüyoruz. Bizler her zaman fabrikalarımızda ortak çalışmaya açığız. Bir üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Bir dönem bir tek teknoparkımız vardı. Şu anda aktif olarak üç teknoparkımız var. Biri de kuruluş aşamasında. Biz sanayiciler olarak şu düşüncedeyiz. Rekabet başarı ve kaliteyi getirir. Üniversite sanayi işbirliği konusunda büyük ivme kazanacağını düşünüyoruz. 2000 yılından bu yana protokol yapıyoruz. Staj noktasından başlarsak tahmin ediyorum ki 25- 30 bin istihdam sağlanmıştır.”

EBSO
EBSO’daki törene Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Murat Barkan da katıldı.

PROTOKOL İMZALADILAR
Konuşmaların ardından Yaşar Üniversitesİ, , Celal Bayar Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü,  Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi ve Şifa üniversitesi ile protokol imzalandı.