İzmir’de müzik dolu günler

 

Müziğin kalbi İzmir’de atacak, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı’nda birçok dünyaca ünlü sanatçı İzmirlilerle buluşacak.

Avrupa’nın önemli müzik okullarından İzmir’e gelecek olan sanatçılar, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nün düzenlediği 2’nci Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı’nda buluşacak. Yaşar Üniversitesi  Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü, 4-8 Mayıs tarihleri arasında çeşitli ülkelerden dünyaca ünlü birçok sanatçı ve akademisyenin katılımıyla, Uluslararası Müzik Haftası ve Fuarı düzenliyor.

muzik (3)

Almanya, Hollanda, İtalya, Rusya gibi farklı ülkelerden gelecek sanatçıların katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinliğe aralarında devlet sanatçıları Prof. Arife Gülşen Tatu, Ruşen Güneş ve Alexander Rudin ile Lauma Skride, Costantino Catena, Alberto Martini, Bettina Hoffmann, Alberto Belli gibi birçok alanında uzman sanatçı katılıyor. Sanatçılar konserlerin yanı sıra ustalık sınıfı eğitimleriyle de genç müzisyenlere dersler verecek. Ayrıca, hafta boyunca enstrüman ve müzik kitapları fuarı gerçekleştirilecek.

muzik (1)

HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ

Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi ve Konser Etkinlikleri Koordinatörü Payam Gül Susanni, Selçuk Yaşar Kampüsü’ndeki tüm etkinliklerin İzmirlilere açık olarak gerçekleştireceğini ve ücretsiz olduğunu söyledi.

Müzik haftasının etkinlik takvimi ise şöyle:

4 Mayıs Pazartesi:

Saat 11:00’de Orhan Ahıskal’ın gerçekleştirecek olduğu “Adnan Saygun” Solo Keman resitali ve “Türkiye’de Klasik Batı Müziğinin kısa tarihçesi semineri”. Saat 18:00’de Yaşar Oda Orkestrası konseri.

5 Mayıs Salı saat 13:30’da Ritm Topluluğu konseri ve saat 18:00’de Rodolfo Rubino Piyano & Daniela Troiani Flute Konseri.

6 Mayıs Çarşamba saat 10:00’da Paolo Scarnecchia ve Costantino Catena’nın sunacakları “Avrupa Müziğinde oryantalizm ve Alla Turca öğeler” başlıklı sunum ve resitali. Saat 14:00’te Lute semineri ve saat 18:00’de Bettina Hoffmann Viola da Gamba Resitali.

7 Mayıs Perşembe saat 15:00’te Pier Luigi Colonna Gitar Topluluğu ve aynı gün Müziksev Salonu’nda saat 19:00 da Ruşen Güneş & Paolo Susanni Viyola-Piyano Konseri.

8 Mayıs Cuma 14:00 Chenna & Belli Nefesli Sazlar Topluluğu ile aynı gün saat 18:00’de Arife Gülşen Tatu Flüte Topluluğu Konseri ile kapanış.