İZMİR DUBAİ’NİN YILDIZI OLDU

 

DUBAİ’DE İZMİR’İ YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TEMSİL ETTİ…

BRİTİSH COUNCİL TARAFINDAN DÜZENLENEN VE YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’NİN BAŞARILI ÇALIŞMALARININ DA ANLATILDIĞI DUBAİ’DEKİ ”GOİNG GLOBAL 2013 ULUSLARARASI EĞİTİM FUARI”NDA İZMİR, SAHİP OLDUĞU YÜKSEK ÖĞRETİM POTANSİYELİ VE ÜNİVERSİTELERİNİN EĞİTİM MODELLERİYLE TÜM DİKKATLERİ ÜSTÜNE TOPLADI…

İZMİR’İN YÜKSEKÖĞRETİM SEKTÖRÜNDE SAHİP OLDUĞU VİZYON VE POTANSİYEL YAŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR.  MURAT BARKAN VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ MÜDÜRÜ PATRİCİA TÜRKMENOĞLU TARAFINDAN KATILIMCILARA AYRINTILI BİÇİMDE ANLATILDI.

YÖK BAŞKANI PROF. DR. GÖKHAN ÇETİNSAYA’NIN BAŞKANLIK ETTİĞİ TÜRK HEYETİNİN KATILIMIYLA RENKLENEN ULUSLARASI EĞİTİM FUARI’NDA  YAŞAR ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLEN  ”İZMİR ÜNİVERSİTELERİNİN EĞİTİM MODELİ  VE KENTİN YÜKSEKÖĞRETİM SEKTÖRÜNDE SAHİP OLDUĞU VİZYON VE POTANSİYEL”  GOİNG GLOBAL 2013’DE  TÜM DİKKATLERİ  İZMİR’İN ÜZERİNDE TOPLANDI.

İngiltere’nin uluslararası alanda eğitim faaliyetlerine imza atan önemli kurumu British Council tarafından Dubai’de düzenlenen Going Global 2013 Uluslararası Eğitim Konferansı’na katılan Yaşar Üniversitesi heyeti İzmir’i başarıyla tanıttı ve kentteki yükseköğretim kurumlarının eğitim modelleri hakkında bilgi verdi.

YÖK  Başkanı Prof.Dr.Gökhan ÇETİNSAYA’nın(Sağdan ikinci) başkanlık ettiği Türk heyeti, Dubai’deki Uluslararası Eğitim Konferansı’ndan olumlu izlenimlerle döndü. Uluslararası fuarda İzmir, Yaşar Üniversitesi tarafından temsil edildi. Y.Ü Rektörü Prof.Dr. Murat BARKAN, yabancı katılımcılara eğitim modelleri hakkında bilgiler verdi.
YÖK Başkanı Prof.Dr.Gökhan ÇETİNSAYA’nın(Sağdan ikinci) başkanlık ettiği Türk heyeti, Dubai’deki Uluslararası Eğitim Konferansı’ndan olumlu izlenimlerle döndü. Uluslararası fuarda İzmir, Yaşar Üniversitesi tarafından temsil edildi. Y.Ü Rektörü Prof.Dr. Murat BARKAN, yabancı katılımcılara eğitim modelleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Murat BARKAN ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Patricia TÜRKMENOĞLU, İzmir üniversitelerinin eğitim modelinin  uluslararası platformda tanıtılmasına da katkı sağladı. Rektör Prof. Murat BARKAN,  konferansta ayrıca “Uluslararası Üniversite Kenti – İzmir” başlıklı uzun ve ayrıntılı özel bir sunum da gerçekleştirdi.

dubai1

 Dubai’de İzmir’in yıldızı parladı

Küresel çapta uluslararası eğitim alanında faaliyet gösteren lider kurum ve kuruluşların bir araya geldiği Going Global 2013 Uluslararası Eğitim Konferansı bu yıl Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2013 teması “Küresel Eğitim: 21. Yüzyılda Bilgi Tabanlı Ekonomi” olarak belirlenen konferansta 1500’ün üzerinde delege hazır bulunurken, çeşitli ülkelerin eğitim bakanları, dünyanın pekçok ülkesinden rektörler ve üst düzey üniversite temsilcileri katılım gösterdi.

Türkiye eğitimde cazibe merkezi

Türk heyetine YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan ÇETİNSAYA’nın başkanlık ettiği uluslararası fuar süresince YAŞAR Üniversitesi yetkilileri tarafından  İzmir Üniversiteler Platformu, bir öğrenci kenti ve eğitim merkezi olarak İzmir ve Yaşar Üniversitesi’nde uygulanan kurumsal ders modeliyle ilgili dinleyicilere özel bilgiler verildi. Türkiye özel oturumunda ise ülkemizin uluslararası eğitim alanında bölgesel bir cazibe merkezi olarak artan önemine dikkat çekildi.