İnovasyonda ilk 10’a girmeliyiz

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Ee Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile “İzmir’in Geleceğinde Yenilik: Stratejik Bir Yaklaşım için Ortak Akıl Arayışları Çalıştayı” gerçekleştirildi.

egiad

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, inovasyonun son yılların en gözde kavramlarından biri olduğunu söyledi. Dünya ekonomisinde rekabet ve pazar gücü açısından ön sıralarda yer alan firmalara ve ülkelere bakıldığında rekabet avantajı yaratmanın en önemli faktörleri arasında inovasyonun bulunduğunu dile getiren Kaya, “Türkiye olarak 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefimiz var. Bunun yanına ülke olarak dünyanın en inovatif 10 ekonomisi arasında girme hedefini de koymamız gerekiyor” dedi.

İnovasyonun yalnızca özel sektör için değil aynı zamanda kamu sektörü ve STK’lar için de önemli olduğunu vurgulayan Kaya, İZKA’nın 2012 yılında yayınladığı İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi’nin kentin İnovasyon Yol Haritası niteliğinde olduğunu kaydetti. Geçen iki yıllık süre içinde İzmir’de  kurulan teknoloji transfer ofisleri, teknoparkların hem kurumsal kapasitelerin gelişmesi hem de süreci hızlandırıcı etki yaratma açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.