İngiliz üniversiteleri Yaşar’da buluştu

 Aralarında Sheffield, Southampton, Nottingham gibi okullarının da bulunduğu İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinin temsilcileri Yaşar Üniversitesi’nde bir araya geldi. Üniversiteler arası işbirliğinin ilk temellerinin atıldığı buluşmada, çift diploma imkanı ve öğrenci değişim programları gibi konular görüşüldü.

Yaşar Üniversitesi Sheffield, Southampton, Nottingham gibi prestijli okulların da bulunduğu 12 İngiliz üniversitesinin temsilcilerini İzmir’de ağırladı. British Council işbirliğiyle gerçekleşen buluşmaya, İngiltere’den Aberystwyth, Exeter, Kingston London, Northampton, Nottingham, Nottingham Trent, Oxford Brookes, Plymouth, Sheffield, Southampton, Surrey ve Westminster üniversitelerinin temsilcileri katıldı.  


Yaşar Üniversitesi ile İngiliz üniversiteleri arasında işbirliğinin ilk temellerinin atıldığı etkinlikte, çift diploma imkanı ve öğrenci değişim programları ele alındı. Karşılıklı ziyaretlerin yenileneceğini belirten İngiliz üniversite temsilcileri, Yaşar Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan memnun olduklarını ifade etti.

İngiltere’nin en prestijli üniversitelerini İzmir’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, “Öğrencilerimizin önlerine yeni yollar açarak, onlar için yurtdışında eğitim olanakları yaratmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek kendilerini geliştirme şansı buluyor” dedi.

İngiliz üniversite temsilcileri toplantı sonrası Selçuk Yaşar Kampüsü Fuaye Alanı’nda kendileri için ayrılan stantlarda öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelerek, İngiltere’de eğitim hakkında bilgi verdi.

no images were found