İlle de eğitimin sonu

Tepecik’in gurur veren gençleri Yaşar Üniversitesi’nde sahne aldı

Geçtiğimiz yıl, İzmir’in Tepecik semtinde yaşayan 12 Roman gencin ünlü Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay’ın öncülüğünde bir araya gelmesiyle kurulan ve ‘İlle de Mozart Olsun’ sloganıyla ilgi çeken ‘Tepecik Filarmoni Orkestrası’ tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Son konserlerini Yaşar Üniversitesi’nde düzenleyen gençler, kısa bir süre sonra ilk müzik albümlerine de imza atacaklar.

YSR İlle de Mozart Olsun (1)

Çoğu zaman ekonomik ve kültürel problemlerle karşı karşıya kalan hatta ayrımcılıkla mücadele ettiklerini söyleyerek müzikleriyle kendilerini ispatlama yolunu seçen Tepecik’in 12 Roman genci emin adımlarla ilerliyor. Mozart’ın senfonilerini Türk ve Roman müziği ile harmanlayarak yeniden yorumlayan Tepecik Filarmoni Orkestrası’nın başarılı müzisyenleri, Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen konserde bir kez daha başarılarını ispatladılar. Bir yandan konservatuar eğitimlerini sürdüren bir yandan da Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay’ın öncülüğünde eğitimlerine devam eden gençler, dünyada da tanınmak için ilk müzik albümlerinin hazırlıklarına başladı.

YSR İlle de Mozart Olsun (5)

ALBÜMLERİYLE DÜNYAYA TANITACAKLAR

Grubun seslendiremeyeceği müzik türünün bulunmadığını söyleyen Eğitmen ve Sanatçı Hamdi Akatay, “Amacımız yalnızca Türkiye’de değil dünyada da tanınmak. Emin olabilirsiniz ki bu gençlerin sahne alamayacakları bir müzisyen ya da bir filarmoni orkestrası bulunmuyor. Farklı etnik müzik türlerini rahatlıkla seslendirebilirler. Çünkü yetenek onların genlerinde var. Bu nedenle Ocak ayında ilk albüm çalışmamız başlıyor. Uluslararası bir müzik şirketiyle anlaştık. Müziğimiz dünyaya yayılacak” dedi.

YSR İlle de Mozart Olsun (6)

ÜNİVERSİTEDE RİTİM ÖĞRETECEK

YÜSEM Müzik Akademisi Genel Sanat Koordinatörü Uğur Sayınbutur ünlü Perküsyon Sanatçısı Hamdi Akatay’ın 2015-2016 öğretim yılı içinde düzenlenecek kurslarda müzikseverlere ritim eğitimi de vereceğini söyledi.

YSR İlle de Mozart Olsun (2)