Hack4Karşıyaka heyecanı

Girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini, “İklim ve Enerji Sorunlarına; Kent için, Akıllı ve Sürdürülebilir Çözümler” geliştirmek için bir araya getiren Hack4Karşıyaka Hackathonu, üçüncü gününde, üniversite öğrencilerinin hazırladığı projelerin uzman kişiler tarafından değerlendirilmesi sonrasında ödül töreniyle tamamlandı.

ENERJİ VE İKLİM

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi tarafından Yaşar Üniversitesi ,Eldor Türkiye, İnci Holding, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Kuzey İzmir TEKMER paydaşlığında düzenlenen “Hack4Karşıyaka” hackathonunda; enerji ve iklim sorunlarını odak alan, Karşıyaka’yı yaşamak için daha akıllı bir yer haline getirecek 12 proje yer aldı.

Üniversite öğrencileri; iklim, çevre, mobilite, daha yaşanılabilir kent ile ilgili projeleri, uzman kişilere sundu. Sunum ardından alanında uzmanlaşmış kişiler tarafından proje değerlendirmesi yapıldı. Değerlendirmenin sonunda ödül törene gerçekleştirildi. Katılımcı gruplara, mentorlara, kolaylaştırıcı ekibe ve uzmanlara katılım sertifikası verildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da iklim sorunundan, bu sorunun etkilerinden ve üniversite öğrencilerinin yaptığı projelerin önemini anlattı

DERECEYE GİREN PROJELER

Dereceye girenlere ödüllerini; Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Akbulut ve Yaşar Üniversitesi BTTO Müdürü YUTECH Bilgi ve Teknoloji Yönetim Tasarım ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Necip Özbey verdi.

3’ncü olan ekibe ödülü Yaşar Üniversitesi BTTO Müdürü YUTECH Bilgi ve Teknoloji Yönetim Tasarım ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Necip Özbey verdi.

Hack4Karşıyaka’nın birincisi tuzlu su bataryaları projesiyle Salty, ikincisi içten yanmalı motoru olan arabaları elektrikli arabaya dönüştürme projesiyle IEnergy, üçüncüsü ise neme duyarlı otomatik sulama sistemi ile EXTERNAL oldu.