Girişimcilik Merkezi’ne destek

Eğitim, kültür, turizm ve gastronomi alanında birçok ortak proje üreten Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi, yeni bir iş birliğine imza attı. İki kurum arasında, Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi için iş birliği protokolü imzalandı.

İzmir’in girişimcilik ekosistemini geliştirmek, kentin sorunlarına girişimciler ile birlikte sürdürülebilir çözümler geliştirmek, girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi faaliyetlerini geliştirmek için Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törende, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay protokolü imzaladı. Törene, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) Müdürü Necip Özbey, Kuzey İzmir TEKMER Müdürü Yener Mercanköşk ve BTTO Girişimcilik Uzmanı Ayşe Şen de katıldı. Protokol kapsamında, Yaşar Üniversitesi; girişimcilik programına başvuran projelerin değerlendirilmesi sürecinde jüri üyeliği desteği sağlanması, programa katılmaya hak kazanan girişimcilere yönelik eğitim ve mentor desteğinin verilmesi, Karşıyaka Kolektif’te verilecek eğitimlerin ve mentorlukların içeriklerinin oluşturulması, Merkez çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimlerin verilmesi ile üniversitenin dijital kütüphanesine Karşıyaka Kolektif’ten erişim sağlanabilmesi gibi konularda destek sağlayacak.

Üniversite olarak girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok adım attıklarını vurgulayan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Cemali Dinçer, “Girişimciliği çok boyutlu ve disiplinler arası bir şekilde ele alarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bölgemizde ve ulusalda yer alan aktörlerle güçlü ve rekabetçi bir girişimcilik ekosistemi oluşturulması için nitelikli girişimcilerin yetişmesi ve katma değer yaratacak fikirlerin ticarileşmesi için tüm desteğimizi aktarıyoruz. Karşıyaka Belediyesi ile de bu protokolü imzaladığımız için çok mutluyum. Bizim atasözlerimiz çok doğru. Bir artı bir, ikiden büyüktür. Öyle olacağına inanıyorum. Hem bu girişimcilik merkezi hem de yine ortakları arasında yer aldığımız Kuzey İzmir TEKMER’den birçok girişimci proje hayata geçirilir. Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan istihdama da orta vadede inşallah bir katkısı olur diye düşünüyorum” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise iki kurum arasında birçok alanda iş birlikleri olduğunu hatırlatarak bu iş birliklerinin güven verdiğini dile getirdi. Başkan Tugay, “Hayata geçirdiğimiz Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi ile Karşıyaka’da girişimciliği, teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bilgi teknolojisi alanında Karşıyaka doğru bir lokalizasyon diye düşünüyorum. Salgının ardından eğitim yaşamı normale dönünce çok yoğun bir çalışmanın olacağına da inanıyorum. Merkezin, TEKMER’le entegrasyonu ile birlikte çok daha yenilikçi projeler ortaya çıkacaktır. Karşıyaka Kolektif, diğer belediyelere de örnek gösterilen bir proje haline geldi” diyerek ilerleyen dönemde de iki kurum arasında teknokent vb. alanlarda iş birlikleri olabileceğini dile getirdi.