Yaşar’dan liselilere çifte ödüllü proje fırsatı

  Hem çevreye duyarlı, hem yazılım uzmanı gençler aranıyor

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Meslek Yüksekokulu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısı ile “Gıda ve Ambalaj Atıklarının Değerlendirilmesi” konulu ödüllü proje çalışması  düzenliyor.

İzmir il sınırları içinde yer alan tüm meslek ve teknik lise öğrencilerinin başvurabileceği proje çalışması  ‘geri kazanım’ konusunda farkındalık yaratacak.

yarisma

Liselerde uygulanacak

 YÜ Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve Gıda Teknolojisi Programı tarafından gerçekleştirilen proje çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesine de katkı sağlayacak. Proje hakkında bilgi veren Gıda İşleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, “ İzmir’de öncelikle meslek ve teknik eğitim liselerindeki öğrenciler arasında uygulanacak olan proje ile atıkların yeniden kullanımı, geri dönüşümü ve azaltılması konusunda öğrencilerin bilinçlendirilmesi, gıda ve ambalaj atıklarının değerlendirilmesinde sürdürülebilir yöntemlerin kullanılması konusunda farkındalığın yaratılması, çevreye duyarlı bireylerin yetiştirilmesi için farkındalık çalışmalarının yapılması ve öğrencilere ekip çalışması ruhunun kazandırılması amaçlanmaktadır. Öğrenciler detaylı bilgiye ‘http://yugap.yasar.edu.tr’ adresinden ulaşabilirler” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel- YÜ MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel- YÜ MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı

Son teslim 1 Mart

Öğrencilerin çalışmaya bir ürün tasarımı, afiş ya da yazılı doküman çalışması ile 25 Ocak’a kadar başvurabileceğini belirten Uzel proje teslim tarihinin ise 1 Mart olduğunu hatırlattı.

Ödüller neler

Değerlendirme sonucunda finale kalan 10 proje arasından ilk 3  proje belirlenecek ve dereceye giren projelerin 2 öğrenciden oluşan takım üyelerinin her birine kazandıkları derecelere göre notebook, netbook ve tablet bilgisayar verilecek.

‘Eğitimlence’ ile ödüllü yazılım projelire davet  var

Egitimlence

 Meslek ve teknik liselere destek vermek amacıyla projeler geliştiren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, ‘Gıda ve Ambalaj Atıklarının Değerlendirilmesi’ konulu projenin yanı sıra yine ödüllü ‘Yazılım Projesi’ de gerçekleştiriyor. Bilgi Teknolojileri Bölümü Bilgisayar Programcılığı Programı tarafından gerçekleştirilen proje yarışması bilgisayar yazılımları, mobil ve web uygulamaları konusunda ilgisi ve bilgisi olan meslek lisesi ve teknik lise öğrencilerine kendilerini sınamak ve açık kaynaklı yazılım ile uygulama geliştirmek konusunda eğlenceli ve yaratıcı bir zemin oluşturmayı amaçlıyor.

MYO Bilgisayar Teknoloileri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ömer Öztürkoğlu, “Projenin 2012-2013 öğrenim yılındaki ana teması “EĞİTİMLENCE: eğlenerek öğrenmektir.” Projeye katılacak olan öğrenci ve takımların Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim müfredatına içerisinde yer alan her hangi bir konu ya da içeriğin, konunun hedefinde yer alan öğrenci gurubuna eğlenceli bir şekilde aktarılabilmesini amaçlayan web uygulaması, mobil uygulama ya da yazılım geliştirmeleri beklenmektedir.” dedi.

Ödüllü proje için katılım tarihleri şöyle:

Katılımcıların ve konuların üniversite koordinatörüne bildirilmesi için son başvuru tarih: 25 Ocak 2013.

Proje dokümantasyonun teslimi için son tarih: 19 Nisan 2013.