Gençlerden elektronik atıklara tepki

Dünya gençleri elektronik atıklar için biraraya geldi

Avrupa Birliği projesi kapsamında, Bulgaristan, Litvanya, Romanya ve Slovakya’dan öğrenciler Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir’e gelerek, elektronik atıkların dünyayı kirletmesiyle ilgili ortak proje geliştirdi.

Yaşar Üniversitesi Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Topluluğu öğrencileri, elektronik atıkların çevreyi kirletmesine dikkat çekmek amacıyla ‘Topraktan geldik, toprağa gitmeyeceğiz’ adlı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Projeyle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’ndan da destek alan öğrenciler, Bulgaristan, Litvanya, Romanya ve Slovakya’dan 28 genci bir hafta boyunca İzmir’de ağırladı.

Elektronik atıkların çevreyi verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla geliştirilen projeyle bir araya gelen öğrenciler, 1 hafta boyunca İzmir’in elektronik atıkların geri dönüşümü sağlayacak kutular tasarladı, fidan dikti ve atıklardan giysiler üretip defile sundu.

Elektronik atıklardan defile yaptılar

Çevre teması üzerinde güç birliği yapan öğrenciler, doğayı tehdit eden elektronik atıklar toplar toplayarak, kıyafetler ve aksesuarlar tasarladı. Tasarlanan kıyafetleri giyen öğrenciler, emeklerini Balçova’daki alışveriş merkezinde mini bir defileyle sundu.

Atık kutuları İzmir’de sergilenecek

Defilenin ardından proje takımı “Elektronik Atık Toplama Kutuları” tasarladı. İzmir’de bulunan üniversite kampüsleri, liseler, alışveriş merkezi ve şehrin belirli noktalarına konacak olan kutular, periyodik olarak toplanacak ve insan sağlığını tehdit eden atıkların geri dönüşümü sağlanarak doğaya zarar vermesi engellenecek.

Fidan diktiler

Elektronik atıkların doğayı da kirlettiğine ve şehirlerde yeşillendirme çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken gençler, Işıkkent’e 100 adet fidan dikerek projelerini tamamladılar.

 

 

Proje neyi amaçlıyor?

Farklı dil, din ve kültürlerin buluştuğu projede hedef; dünya için oldukça önemli bir tehlike haline gelmiş elektronik atıklara dikkat çekmek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek, kültürel faaliyetler ile karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyalogun oluşturulması ve Avrupalılık bilincinin kazandırmak.

no images were found