Geleceğin Mozart’ları

Geleceğin-mozartları 

 

 Yaşar Üniversitesi YÜSEM Müzik Okulu’nda piyano eğitimi alan genç müzisyenler Mozart Akademi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Piyano Yarışması’nda birinci oldular. Kendilerine Mozart’ı ve Fazıl Say’ı örnek alan genç müzisyenler hedeflerinin Türkiye’yi uluslararası müzik yarışmalarında temsil etmek olduğunu söylediler.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu’nda Öğretim Görevlisi Dr. Esra Kalkanoğlu Mamaç rehberliğinde 3 yıldır piyano eğitimi gören genç yetenekler büyük başarıya imza attılar. Mozart Akademi tarafından piyano sanatı ile amatör olarak ilgilenen gençlerin yeteneklerini ortaya koyması amacı ile düzenlenen 1. Ulusal Piyano Yarışması’na katılan YÜSEM Müzik Okulu öğrencileri İbrahim Ege Demir, 14-17 yaş kategorisinde, Nida Severge ise 10-13 yaş kategorisinde birinci oldu.

geleceğin mozartları
Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Esra Kalkanoğlu Mamaç rehberliğinde 3 yıldır piyano eğitimi gören genç yetenekler büyük başarıya imza attılar

Yarışmada 3 elemeyi başarı ile geçip, rakiplerini geride bırakan genç yetenekler dünyaca ünlü besteciler Fazıl Say’ın, Mozart’ın, Frédéric Chopin’in, Carl Czerny, ve Johann Sebastian Bach’ın eserlerini başarı ile çaldılar.

Mozart hayranı

Yarışmada 14-17 yaş kategorisinde birinci olan İzmir İnönü Lisesi 3. sınıf öğrencisi İbrahim Ege Demir, ders çalışmadığı zamanlarda soluğu piyano başında aldığını söyledi. Kendisine örnek olarak dünyaca ünlü besteci Wolfgang Amadeus Mozart’ı aldığını kaydeden Demir, “Kendime Mozart’ı örnek alıyorum. Onun dünya müzik yaşamına yaptığı katkılar ortada. Ben de kendimi geliştirerek, onun müzik dünyasına yaptığı katkıları bir Türk besteci olarak yapmak istiyorum” diye konuştu.

Sabah okul, öğlen piyano dersi

Güzelyalı İlköğretim Okulu’nda 7’inci sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatını sürdüren Nida Severge, “Başarımın sırrını düzenli çalışmaya borçluyum. Sabahçı olduğum için okula erken gidiyorum. Okul