Gece gündüz moral desteği

Hasta çocuklara üniversiteli ablaları destek oluyor

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocukların eğitim gördüğü hastane ilkokuluna Yaşarlı öğrencilerden şefkat eli uzandı. Öğrenciler, tedavi gören çocuklar uyuyamadıkları akşamlarda online oyunlar oynayarak sadece hastane okulunda değil akşamları da vakit geçirerek şefkatlerini eksik etmiyorlar. 

Yaklaşık 770 hasta çocuğa eğitim ve öğretim imkanının sunulduğu okulda, Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 1‘inci sınıf öğrencileri, tedavi gören küçük kardeşlerine moral desteği veriyor.

Her pazartesi günü tedavi gören çocukları ziyaret eden İrem Altındağ, Seren Yürekten, Açelya Bozalan, Burcu Hancı, Deniz Hoşer, Esin Güler isimli öğrenciler,’’ Onkoloji bölümünde tedavi gören öğrencilerin iyileşme süreleri daha uzun sürdüğü için hastane okulunda okuma-yazma öğreniyorlar. Hastane dışına çıkma imkanı olmayan bu çocukların değişikliğe, morale ihtiyaçları var. Ziyaret günlerimizi ve saatlerimizi dört gözle bekleyen çocuklarla birlikte olmak bizi de en az onlar kadar mutlu ediyor’’ dediler.

Kendilerini kapılarda bekleyen çocuklara elleri boş gitmeyen öğrenciler, ’’ Kendi aldığımız boyama kitabı, masal kitabı, boyama malzemeleri ile birlikte resim çalışmaları yapıyoruz. Hep birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynuyoruz. Onlarla geçirdiğimiz zaman bize de onlara da keyif veriyor. Bazı çocuklarla, akşamları facebooktan sohbet edip uyuyamadıkları akşamlarda internetten karşılıklı online satranç oynuyoruz’’ şeklinde konuştular.

Sosyal sorumluluk projesi ile başlayan ziyaretlerinin kendileri için görev olmadığı projeleri sonrasında ziyaretlerine aynı şekilde devam eden duyarlı öğrenciler,’’ Bizim için onların sağlıklı olması ve mutlu olması her şeyden önemlidir’’ dediler. 

no images were found