Erasmus Zeybekleri ayakta alkışlandı

Türkçe ile birlikte zeybek de öğrendiler

Yaşar Üniversitesi’nde Erasmus Programı kapsamında “Türkçe Yoğun Dil Kursu”na katılan yabancı öğrencilerin “Zeybek gösterisi” büyük ilgi gördü. Yalnızca bir aylık eğitimle, kendilerine çok yabancı olan bir kültürde hünerlerini sergileyen öğrencilerin gösterisi izleyiciler tarafından çok beğenildi.

Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinden Türkiye’ye Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile gelen öğrencilere, Yaşar Üniversitesi’nde Türkçe dersi veriliyor. 2011-2012 akademik yılı bahar döneminde İstanbul, Ankara, Kocaeli, Antalya gibi birçok şehirdeki üniversitelerde eğitim görecek olan Erasmus öğrencileri derslerine başlamadan önce “Yabancılar İçin Temel Türkçe” öğreniyorlar.

Türk kültürünü de öğreniyorlar

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projede öğrenciler 1 ay süresince Türkçe öğrenirken, Türkiye’nin özellikle de İzmir ve Ege Bölgesi’nin yöresel kültürünü de merak ediyor ve öğrenmek istiyorlar.

Talep öğrencilerden geldi

Yaşar Üniversitesi’nde yabancı öğrencilerden gelen talep üzerine başlatılan Zeybek kursuna katılan ve aralarında İtalya, Fransa, Litvanya, Almanya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya’nın da bulunduğu 8 ülkeden 13 öğrenci, bir ay süresince Halk Dansları Eğitmeni Gökhan Barutçu eşliğinde İzmir ve Ege’nin yöresel oyunlarından zeybek çalıştılar.

İzleyicilerden tam not aldılar

Yabancı öğrenciler, kursun ardından Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen gösteriyle seyirci karşısına çıktı. “Kına Gecesi” ve “Harmandalı” oyunlarını büyük bir ustalıkla sergileyen öğrenciler seyircilerden tam not aldı ve uzun süre alkışlandı.

Türkçe ile birlikte zeybek kursu da açılacak

Yaşar Üniversitesi AB Merkezi Müdür Ayselin Yıldız, Türkçe kursu ile birlikte Türk kültürüne olan bu ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, öğrencilerden talep gelmesi halinde Türkçe kursunun bir parçası olarak Zeybek kursu açmayı da düşündüklerini söyledi.

no images were found